Yapılandırmada ki peşin ödeme süresi uzatıldı


Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin, 7020 sayılı kanun kapsamındaki yapılandırmalarda peşin ödeme süresinin uzatıldığını açıkladı.

post

 Güncel    2017-09-27  


SGK Müdürü Fuat Tekin süre uzatımıyla ilgili olarak, “Kurumumuza olan prim borçlarını 7020 sayılı kanun kapsamında peşin ödeme tercihinde bulunarak yapılandıran ancak 05Eylül 2017 tarihine kadar borçlarını ödemeyen işveren ve sigortalılarımız geç ödeme zammı ile 02 Ekim 2017 tarihine kadar (bu tarih dahil) ödemeleri halinde yapılandırma hükümlerinden faydalandırılacaklardır” dedi.
Müdür Tekin ayrıca, SGK eğitim serisi çizgi film ve hikaye kitabı ile ilgili ise, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 06 Ocak 2009 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, erken yaşlarda sosyal güvenlik bilinci oluşturulması için çocuklara yönelik çalışmalar yapılması kararlaştırılmıştır. Bahsi geçen protokol çerçevesinde Kurumumuz tarafından 2016 yılına kadar 08-13 yaş arası öğrencilere yönelik olarak yaptırılan hikaye kitabı ve çizgi film eğitim serilerine devam edilmiştir. Bu sene de Sosyal Güvenlik Eğitim Serisi (5)'de ‘Sahte Sigortalılık’ konusu işlenerek çizgi film ve hikaye kitabı hazırlanmıştır. İl Müdürlüklerimize gönderilen çizgi film ve hikaye kitabının, İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle irtibat sağlanarak ilkokul 3. ve 4. sınıf ile ortaokullarda okuyan öğrencilere dağıtımının yapılması uygun görülmüş olup, dağıtım sırasında kurum vizyonuna uygun tanıtım ve haberleştirme işlemiyle desteklenmesi için çalışmalar başlatılmıştır” şeklinde açıklamada bulundu.

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural