Milletvekilleri ve ziraat odası başkanları tütünü görüştü


Adıyaman milletvekilleri ve ziraat odası başkanları Ankara’da Torba Yasada kıyılmış tütün ile ilgili maddenin kaldırılması için ilgililerle görüşme gerçekleştirdi.

post

 Güncel    2017-10-02  


TBMM’ye sunulan Torba Yasasıyla sarmalık kıyılmış tütünlere getirilecek olan kısıtlamalar tütün üreticilerinde tedirginliğe yol açtı. Bu sorunun Torba Yasasından çıkartılması ve çözülmesi için Adıyaman heyeti Bakanlık seviyesinde görüşmelere başladı.
Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Salih Şahan, başta TBMM Başkan Vekilimiz Ahmet Aydın, milletvekillerimiz Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat ile, Başbakanımız ve ilgili Bakanlıklarca görüşmelerimiz oldu. Çiftçilerimiz rahat olsun, durumu provake yapmak isteyen kişilere aldanmadan sağduyulu olmalarını istiyorum” dedi.
Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Şahan,yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Torba Yasasındaki Sarmalık Kıyılmış Tütünlerle ilgili maddelerin tekrar ele alınacağını ve gerekli düzenlemelerin yapılacağını söyledi.
Adıyaman’ımızın bu değerinin kaybolmasına ve on binlerce insanın aç kalmasına göz yummayacaklarını dile getiren Şahan, “Üreticimiz, halkımız, esnafımız rahat olsun ve asla provokatörlere alet olmayıp huzurlu kentimizin huzurunu kaçırmasınlar” diye konuştu.

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural,