Başkanı kutlu:“Adıyamanlılar hizmetin en iyisine layık”


Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, görev süresi boyunca tamamlanan ve devam eden çalışmaları basın mensuplarıyla birlikte gezdi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Kutlu, “Dünyanın en güzel insanlarının yaşadığı Adıyaman’da halk hizmetin en iyisine layık” dedi.

post

 YEREL    2017-10-19  


Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, göreve geldiği günden bu yana tamamlanan ve devam eden çalışmaları basın mensuplarıyla birlikte inceledi.

İlde görev yapan ulusal ve yerel basın yayın organlarının mensuplarıyla birlikte Adıyaman Belediyesine bağlı müdürlüklerin yaptığı çalışmaları inceleyen Başkan Kutlu, göreve başladığı günden bu yana tamamlanan yada devam eden projelerden olan Eski Kahta ve Sakarya Caddeleri ile Bahçelievler, Yeni Mahalle, Fatih ve Malazgirt Mahallelerindeki altyapı ve üstyapı çalışmalarını; TOGEM koordinesindeki Kadın Kültür Merkezi’ni; Bahçelievler, Altınşehir ve Yavuz Selim Mahallelerinde hizmet veren AKSEM’leri; Bahçecik, Yunus Emre, Siteler ve Karapınar Taziye Evi inşaat çalışmalarını, Yeni Mezarlık yeri ve Mezarlıklar Müdürlüğü binasını, Veteriner Müdürlüğü’nün çalışmalarını, Atıksu Arıtma Tesisini, Otobüs Denetim binasını, yapımı büyük ölçüde tamamlanan 3. Çevreyolunu, Oduncular Sitesi yıkım çalışmalarını, Yeni Hayvan Barınağı alanını, Kadın ve Gençlik Merkezlerini, Atatürk Bulvarı kanalizasyon ve içme suyu yenileme çalışmalarını, Trafik Eğitim Parkını, Kent Park projesini ve Sabit Semt Pazarı inşaatını yerinde gördü.

Vadiyaman, Bisiklet Yolu, Karaali Köprüsü ile yeni açılan Altınşehir yolu, Altınşehir Taziye Evi, Altınşehir AKSEM, Lukiyanus Parkı, yeni yapılan ek hizmet binası ve spor tesisleri hakkında da bilgi veren Başkan Kutlu, Adıyamanlılara hizmetin en iyisini sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Hizmet alanlarına yapılan incelemeden sonra basın mensuplarıyla yemeğe geçen ve burada değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, görev süreleri boyunca en çok altyapı ve asfalt çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getirerek şunları söyledi: “Adıyaman Belediyesi olarak 30 Mart 2014’ten bu yana şehrimizin ihtiyaç duyduğu birçok önemli soruna parmak bastık. Özellikle, şehrin görünmeyen yarası olarak bilinen ve 30 yıldır el atılmayan altyapı ile üstyapı çalışmalarına milyon TL değerinde yatırımlar yaptık. 3 buçuk yılı aşkın süre içerisinde şehrin dört bir noktasına 249 bin ton asfalt, 290 bin metrekare kaldırım döşemesi ile 230 kilometre yeraltı hattı döşemesi gerçekleştirdik. Yine şehrin çehresini değiştirmek için de Vadiyaman, Kent Park ve Lukianos Parklarına ya destek olduk yada projelerine imza attık.”

3 BUÇUK YILDA 249 BİN TON ASFALT,

290 BİN METREKARE KALDIRIM DÖŞEMESİ…

Yapılan üstyapı çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kutlu, “Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından 3 buçuk yılda 249 bin ton asfalt ve 290 bin metrekare kaldırım döşemesi çalışması gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra, geçmiş dönemden yarım kalan ve yeni başlanan birçok proje de bir bir hayata geçirildi. Bunlardan başlıcası; Şehirlerarası Otogarın tamamlanması, daha önceki dönemde sadece ihalesi yapılan Karaali Köprüsü’nün tamamlanması, Atıksu Arıtma Tesisinin tamamlanması, Şire Pazarı’nın tamamlanması, Kapalı Yüzme Havuzunun tamamlanıp çevre düzenlemesinin yapılması, Kapalı Spor Salonu’nun tamamlanıp çevre düzenlemesinin yapılması, 5 bin 500 metre Bisiklet Yolunun yapılması, TOKİ Yolu Yürüyüş Yolunun yapılması, Mezarlıklar Müdürlüğü İdari Bina ve çevre düzenlemesinin yapılması, Otobüs Noktalarının yapılması, iki adet Bilgi Evi tadilatının gerçekleştirilmesi ve 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısındaki Ücretsiz Otoparkın yapılması. Bunların yanında Türkiye’ye model olan ‘Her Mahalleye Bir Taziye Evi Projesi’nde de başarıyla ilerleyen Belediyemiz son üç yılda hayırseverlerinde destekleri ile Ulucami, Barbaros Hayrettin, Esentepe, Kap Cami, Yeşilyurt ve Fatih Mahallelerini taziye evine kavuştururken, Bahçecik, Karapınar, Yunus Emre, Altınşehir ve Mehmet Akif Mahallelerinde de inşaat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Genellikle çift katlı, bay ve bayanların ayrı ayrı kapılardan giriş yapabildiği, iç dizaynı modern bir şekilde yapılmış olan taziye evlerinden Siteler, Cumhuriyet ve Yeni Mahalle’ye yapmak içinde proje çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Diğer yandan da, talep gelen okulların bahçelerini asfaltlamayı ihmal etmeyen Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı öncesi 30 okulun bahçesini ya asfaltladı yada kilitli parke taşıyla döşedi. Hali hazırda Yeni Mahalle Semt Pazarı, Ek Hizmet Binası İnşaatı, Destek Hizmetleri Müdürlüğü Depo İnşaatı, Otobüs Bakım Atölyesi, Aksa Camii ve İnandı Camii Lavabo Yapım gibi işlere de hız kesmeden devam eden Fen İşleri Müdürlüğümüz, şehir merkezi kaldırım yenileme çalışmaları, Yeni Mahalle Kültür Evi inşası, Hayvan Barınağı inşaatı, Altınşehir Semt Pazarı ve Karayolları Şefliği 10 Dairelik Lojman inşaatını da proje aşamasına getirmiş durumda” diye konuştu.

ALTYAPI SİL BAŞTAN

Şehir merkezinin altyapısını sil baştan değiştirdiklerini de sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Kutlu, Adıyaman şehir merkezinde bulunan içme suyu şebekesi, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının en son 1983 yılında tamamlandığını ve o hatların artık şehrin yükünü kaldırmadığını dile getirerek, “Altyapı sistemlerinin tasarımı ve hidrolik çözümleri 1983 yılında mevcut nüfus baz alınmış ve 30 yıl sonraki nüfus hesaplanmayarak yapılmıştı. O tarihte Adıyaman nüfusu 68 bin iken, bugün şehir merkezimizin nüfusu 250 bine ulaşmış durumda. Özellikle 1990’lı yıllarda şehir merkezine yapılan ani göç ile meydana gelen nüfus artışından dolayı altyapı sistemi yetersiz kalmaya başladı. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüz tarafından altyapı sistemlerinde meydana gelen olumsuzlukların ve aksamaların giderilmesi için mevcut altyapı sistemlerinde durum tespitinin yapılması için bazı çalışmalar yapıldı. Bunlardan en önemlisi içme suyu şebeke sisteminin yeraltı radar çalışmasıdır. Çalışma sonunda içme suyu şebekesi Coğrafi Bilgi Sistemi’ne uygun olarak sayısallaştırılmasıdır. Bu yöntemle içme suyu şebekesinin hidrolik modellemesi yapılarak sistem üzerinde aksaklıklar belirlendi. İçme suyu şebekesindeki basıncın kontrol altına alınması, kayıp kaçak oranının azaltılması ve arıza bakım onarım maliyetinin düşürülmesi amacıyla da içme suyu şebekesinde yenileme çalışmaları başlanıldı. Bu kapsamda, Altınşehir Mahallesinde basınç sorununu gidermek amacıyla mevcut 250 milimetrelik asbest ana taşıyıcı boru, 500 milimetrelik HDPE boru ile değiştirildi. Eski Kahta Caddesi ve Atatürk Bulvarı kuzey servis yolundaki çalışmalarda da ana taşıyıcı hatlar yenilendi. Sakarya Caddesinde de çalışmalar devam ediyor. Sümerevler Mahallesindeki içme suyu şebekesindeki basınç sorununu gidermek amacıyla 350 milimetrelik HDPE boru döşemesi yapıldı. Şehrin muhtelif kesimlerinde de yeni şebeke döşenmesi ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Yapılan hesaplamalar sonucunda içme suyu şebekesindeki kayıp kaçak oranın yüzde 58 olduğu tespit edildi. Bunun önüne geçmek için de her geçen gün büyüyen ve gelişen Adıyaman’da 2014’ün Mart ayından 2017 yılının Ağustos ayına kadar yeraltına da 230 kilometrelik bir hat döşedik” şeklinde konuştu.

“YENİ PARKLARLA ADIYAMAN’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Şehrin çehresini değiştirmek için üç büyük parkın yapımına başladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Kutlu, “İlk olarak, üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı üstlenilen ve bizim de desteklediğimiz Vadiyaman Projesi’nin yer teslimi gerçekleştirildi. Bunun yanında Yeni Mahalle’de 20 bin metrekarelik bir alana yapılacak olan Kent Park’ın da ihalesi tamamlanıp, müteahhide yer teslimi yapıldı ve işe başlanıldı. Son olarak Altınşehir mevkiine kazandırılacak olan Lukianos Parkı’nın da ihalesi yapıldı. Bu üç yeni parkın yanı sıra Demokrasi, Mimar Sinan ve Koşu Parklarının bakım-onarım ve tadilatını baştan yapmayı planlayan Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Abdulmusa Ziyareti Mesire Alanı ile Eski Pirin Santralini de Adıyamanlıların hizmetine kavuşturmak için projeler ekiplerimiz tarafından hazırlıyor. Bunların yanında geleceğin sürücülerinin trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenebileceği ‘Trafik Eğitim Parkı’nı da hizmete açtık. İçinde yatay-düşey trafik işaretleri, sinyalizasyon sistemleri, yaya geçitleri, yaya kaldırımları ve eğitim pistlerinden oluşan Trafik Eğitim Parkında, çocukların hem teknik, hem de uygulamalı olarak trafik eğitimi alabilmeleri için olanak sağlanıyor” dedi.

KADIN ERKEK, GENÇ YAŞLI HERKESE HİZMET…

Sosyal ve kültürel etkinliklerle ilgili yapılan çalışmalara da değinen Belediye Başkanı Kutlu şunları dile getirdi: “Tiyatro başta olmak üzere şiir dinletileri, konserler, stand-up gösterileri ve konferanslarla birçok etkinliği Adıyamanlı hemşehrilerimizin ayaklarına kadar getiriyoruz. Çocuk ve yetişkinler için yıl boyunca onlarca Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen oyunlar ile yine Devlet Müzik Koroları tarafından seslendirilen konserleri sanatseverlerle buluşturuyoruz. Bu tür etkinliklerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Ayrıca, Belediyespor bünyesinde mücadele eden Hentbol Takımımız ile İşitme Engelliler Futbol Takımımızın bu sezon Süper Lig’de mücadele etmesi ile de şehrimizde amatör spor dallarına olan ilgiyi arttırdık. Hentbol Süper Lig’inde ilimizi başarıyla temsil eden Belediyesporumuzun her maçına taraftarlarımızın yoğun ilgi göstermesi bizi mutlu ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Toplumsal Gelişim Merkezimiz (TOGEM) de açılan kurslarla birçok yoksul kadına da hem iş olanağı sağlanıyor, hem de ürettikleri ürünlerin satışından para kazanmalarına ön ayak olunuyor. Yine TOGEM aracılığıyla, bir yandan okullara geri dönüşümden yapılan oyuncaklar ve malzemeler dağıtılarak sosyal çalışmalara imza atılıyor, diğer taraftan da il merkezindeki yoksul ailelere yönelik yardım çalışmaları sürdürülüyor. Bir ayda TOGEM aracılığıyla 3 bin yoksul aileye gıda yardımında bulunan Belediyemiz, her bayram öncesi, kış mevsimi öncesi ve okul sezonu öncesi yoksul ailelere rutin yardımlarda bulunmaya devam ediyor.”

“HALKA YÖNELİK HİZMETLERE ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Planladıkları çalışmaları hayata geçirirken halka ne kadar faydası olacağına hassasiyet gösterdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Kutlu, “Bu anlamda hemşehrilerimizin özlemle beklediği şehir içi ulaşım sorununa da el attık. Aldığımız radikal kararlarla önce kartlı sisteme geçilmesinin önünü açıp, ardından da yeni aldırdığımız otobüslerle şehir içi ulaşımına soluk getirdik. Daha önce birkaç tane küçük otobüsle hizmet veren şehir içi ulaşımına 35’in üstünde yeni ve büyük otobüs ekleyerek en büyük ihtiyacı ortadan kaldırdık. Bu hizmetimizle yılda 4 milyona yakın yolcu taşıyoruz. Ayrıca, şehrin batı kısmı olan Küçük Sanayi Sitesi kavşağından başlayıp, Adıyaman Üniversitesi, Türkiye Petrolleri, 3. Çevreyolu ile kısmen 2. Çevreyolu üzerinden 400 Yataklı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kadar giden yeni otobüs hattıyla ulaşıma soluk kazandıran Belediyemiz, ekspres otobüs ve gece ücretsiz otobüs hizmetleriyle de vatandaştan takdir görüyor. Son olarak uygulamaya konulan ‘Alo Taksi’ projesi kapsamında da, 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatalı olarak kalan ve tedavi sonunda taburcu olan hastalar için taksi tahsis eden Belediyemiz, kendisine ait personel ve araçla hastaneden taburcu olan ve aracı olmayan hastaları ücretsiz olarak evlerine kadar götürüyor” diyerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yapılan açıklamanın ardından Başkan Kutlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Programda Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya, Belediye Başkan Yardımcıları M. Said Kutlu ile Reşit Bilgin ve birim müdürleri eşlik etti.ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural,adıyaman belediyesi,f hüsrev kutlu