ÇİĞKÖFTE YARIŞMASI SONUÇLANDI


Çiğköfte yarışmasında Ahmet Peker 1. Zeki Güç 2. Ali Aktan ve Bayram Azgın 3. Oldu. Yarışmada ilk 3’e giren yarışmacılara Cumhuriyet altını hediye edildi.

post

 33    2017-10-21  


Sincik halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından düzenlenen çiğköfte şöleninde 15 çiğköfte ustası en güzel çiğköfteyi yapmak için kıyasıya yarıştı. Sincik öğretmenevin’de düzenlenen çiğköfte şölenine ilgi büyük oldu. Adıyaman merkez, Kahta ve Sincik ilçesinden yarışmaya katılmak isteyen çiğköfte ustaları ilçeye akın etti. İlçe protokolünden oluşan jüri üyeleri 15 yarışmacının aynı anda yoğurduğu çiğköftelerin tadına bakarak verdikleri puanlarla dereceye girenler belirlendi. Çiğköfte yarışmasında Ahmet Peker 1. Zeki Güç 2. Ali Aktan ve Bayram Azgın 3. Oldu. Yarışmada ilk 3’e giren yarışmacılara Cumhuriyet altını hediye edildi.

Çiğköfte şöleninin açılış konuşmasını yapan Sincik Halk Eğitim merkezi müdürü Hüseyin Meriç, “İnce bulguru, isotu ve türlü baharatların birleşimi sonucu emek isteyen yoğurma sonucu elde edilen eşsiz tat çiğköfte, Sinciklilerin sayesinde Türkiye’nin her yerine ulaştırıldı. Sosyal sorumluluk projemiz ile ilçemizde birçok kişinin gelir kaynağı olan çiğköfte için bir farkındalık oluşturmayı hedefledik. Bu kapsamda düzenlemiş olduğumuz yarışmaya katılan tüm yarışmacılarımıza ve tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yarışmada birinci olan Ahmet Peker ise, “Çiğköfte denilince akla Sincik ilçesi geliyor. Son yıllarda Sincikli işadamlarımız Türkiye genelinde adından söz ettirmeye başladılar. Sincik’te yapılan Çiğköfte şölenine katıldık, güzel bir şölen oldu. Yarışmaya katılan 15 arkadaşımız gibi bizde elimizden geleni yaptık. Yaptığımız çiğköfte jürinin taktiri ile birinci seçildi. Bu güzel şöleni organize eden herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Serince Çiğköfte Yönetim kurulu Başkanı Ramazan Bilgin konuşmasında, “Amacımız hem kültürümüzü, hemde milli yiyeceğimiz Çiğköfte’yi bu şekilde olabildiğince tanıta bilmektir. Firmamızın sektörün yüzü olabilmesi için bu tür etkinliklerle alınmasını çok önemli buluyoruz. Milli yiyeceğimiz çiğköfte’ye toplum olarak ta sahip çıkmamız gerekiyor, inşallah bunu başara bilirsek hak ettiği yere geleceğini düşünüyorum. Sincik şuanda çiğköfte’nin merkezidir, daha çok büyümesi ve tanıtılması için gayret edeceğiz. Bu tür etkinliklere elimizden geldiğince katkı sunacağız, destek olmaya çalışacağız” dedi.

Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, “Dünya çapında meşhur hale gelen milli yiyeceğimiz çiğköfteyi hem tanıtmak, hemde burada yöresel anlamda nasıl yapıldığını göstermek adına güzel bir etkinlik düzenlendi. Bu güzel şölene emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çiğköfte’nin yerli ve milli bir yiyecek olarak tescillendiğini ifade eden Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, “Çiğköfte Türkiye genelinde tüm damaklara hitap eden milli bir yiyeceğimiz. İçerisindeki malzemeler bakımından da tamamen yerli bir yiyeceğimiz. Bölgemizde çiğköfte kültürü eskiye dayanan bir şey ama bunun piyasaya sürülmesi, Türkiye sınırlarını aşarak Dünya’ya tanıtılması Sinciklilerin gayretleri ve çalışmalarıyla olmuştur. Türkiye’de günde 250 ton’un üzerinde çiğköfte tüketildiğini biliyoruz, bu sektörün yüzde 70’i Sinciklilerin elinde. Sincikliler çiğköfte’nin sahibidir diyebiliriz. Bugünkü çiğköfte şölenine emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural,