İKİ YIL ÖNCE BİTTİ, ESKİMESİ BEKLENİYOR İSE NEDEN YAPILDI?


TARİHİ “KELEŞ KONAĞI” NEDEN AÇILMIYOR?

post

 YEREL    2015-12-14  


Adıyaman’ın kültür mozaiğinin çakıl taşlarından olan tarihi “keleş konağı”, 2012 yılında başlanan restorasyon çalışmalarının ardından 2013 yılında tamamlandı ve 2014 yılında Adıyaman belediyesi tarafından teslim alındı. Kültür bakanlığı destekleri ile restore edilen ve “Adıyaman evi” olarak lanse edilen tarihi konak, bitiminin ardından geçen iki yıla rağmen açılmadı.

   Daha önce Adıyaman belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda tarihi keleş konağının sosyal tesis olarak Adıyaman’ın tarih ve kültür turizmine kazandırılacağı açıklansa da bir türlü bu söylemin hayata geçirilmemesi tepkilere neden oluyor. Adıyaman kalesini ziyarete gidenler hemen eteğinde bulunan keleş konağının kapalı olmasına anlam veremiyorlar.

  Vatandaşlar, zamanında bakımsızlık nedeniyle harabe olan ancak yeniden yapılan ve çok güzel bir Adıyaman evine dönüşen konağın daha kaç yıl böyle kapalı kalacağını merak ediyorlar. Başka illerde bu tür eserleri ziyaret edebilmek için turistik turların bile düzenlendiğini belirten vatandaşlar, Adıyaman gibi tarih ve kültür bakımından çok zengin olan bir kentin değerlerini neden tanıtamadığının cevabı olarak, yapımı bitmesine rağmen açılmadan böyle bekletilmesinin doğru olmadığı sözleriyle açıklıyorlar.

HABER: TAYFUN GÜZEL

adıyaman,şehirde bu hafta,ferhat vural,adıyaman keleş konağı,adıyaman belediyesi