Adıyaman İl Milli eğitim müdürlüğünde tepki istifaları


Eğitim- Bir- Sen Şube Başkan Vekili Abdullah Turhan ve Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Sever'in Adıyaman milli eğitim müdürü mete kızılkaya'ya tepki olarak istifa ettikleri iddia edildi.Milli eğitim müdürünün sendikalı personele mobbing uyguladığı doğrumu? İstifaların devamı gelecek mi?Torpil,şaibe iddialarının bitmediği kurumda sular ne zaman durulacak?Şimdi herkes bu soruların cevabını merak ediyor..

post

 Eğitim    2017-12-05  


Adıyaman eğitim camiasında uzun süredir konuşulan rahatsızlıklar gün yüzüne çıkıyor. Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde aynı günde bir şube müdürü ve bir okul müdürünün istifaları gündem oldu. Nedeni henüz bilinmeyen istifalar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde devam edecek başka istifaların işareti olarak yorumlanıyor.

Alınan bilgilere göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde uzun zamandır yaşanan huzursuzluğun istifalara neden olduğu, istifaların devam etmesi halinde bu durumun Adıyaman'daki eğitim öğretim hizmetlerini aksatacağı iddia ediliyor.

İstifa eden müdürlerin, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya'nın uygulamalarını eleştiren ve eğitim camiasındaki rahatsızlığı son zamanlarda sıkça dile getiren Eğitim Bir Sen'in Şube Başkan Vekili Abdullah Turhan ve Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Sever oldukları öğrenildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya’nın kurumda çalışan sendikalı personele ve okul yöneticilerine çeşitli yollarla mobbing uyguladığı, sendikal faaliyetlere katılanları makamına çağırarak azarladığı, soruşturma açacağını ifade ettiği, iddialar arasında yer alıyor.  İl Müdürü’nün bu uygulamaları dolayısıyla bazı şube müdürleri ve çalışanların tayin, kurumlar arası geçişler vb.  yollarla kurumdan ayrılma çabasında oldukları iddia edilen diğer konular arasında.

Adıyaman Eğitim Bir Sen’in eğitim öğretim yılı başında, Adıyaman’da eğitim öğretim yılı hazırlıklarında yaşanan koordinasyon eksikliği ve yönetim zafiyetini dile getirdiği basın açıklamasının İl Müdürü’nün sendikaya tavır almasında etkili olduğu söyleniyor. Milli Eğitim Müdürü tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapılması eğitim camiasında merakla bekleniyor. ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman,şehirde bu hafta,ferhat vural,milli eğitim müdürlüğü,adıyaman valiliği,milli eğitim bakanlığı,eğitim bir sen