Deniz: "Görevde yükselme sınavları periyodik olarak yapılmalıdır"


Eğitim-Bir-Sen başkanı Ali Deniz:Görevde yükselme sınavları periyodik olarak yapılmalıdır

post

 Eğitim    2018-01-12  


Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bir Sen tarafından tekrar açılması talep edilen Görevde Yükselme Sınavı açma kararı aldı. Sınav açılmasına dair karar hakkında konuşan Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Ali Deniz; "Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile oluşan veya hizmet gereklerine göre ihtiyaç haline gelen şube müdürlüğü, şef ve memur münhal kadroları için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılması talebimizi uygun gördü" dedi.

"Bakanlık ile bu konuda sendika genel merkezimizin  yazılı talebi üzerine Bakanlık tarafından verilen cevapta ; 2018 yılı içinde ‘makam’ın uygun görmesi halinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılmasının planlanabileceğini ifade edildi" şeklinde konuşan Deniz, "şube müdürlüğü kadroları için 2013, şef ve memur kadroları için ise 2015 tarihinden bu yana görevde yükselme sınavı yapılmamıştır. Geçen zaman zarfında kadrolarda boşluk oluşmuş; bu durum, eğitimin verimliliğini olumsuz etkilemiş ve iş yükünün dağılımında adaletsizliklerin yaşanmasına yol açmıştır" ifadelerini kullandı.

Bakanlık tarafından olumlu karşılanan talebin gereğinin yapılmasının, söz konusu  olumsuzlukları ortadan kaldıracağını kaydeden Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bunların sorun olmaktan çıkması için görevde yükselme sınavları periyodik olarak yapılmalıdır. Bu, hem eğitimde verimliliğin artırılması hem de kariyer beklentisi olan personelin taleplerinin karşılanması açısından önemlidir. Öğretmenler için kariyer basamakları sınavının da bir kördüğüm haline geldiği açıktır. Sınav bir defa yapılmış ve geçen yıllar içinde tekrarı olmamıştır. Öğretmenlik kariyer basmakları sınavının yapılmamış olması camiada hak kayıplarına sebep olmuştur. Bu mağduriyetin de giderilmesi gerekmektedir" dedi.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

 

adıyaman,şehirde bu hafta,ferhat vural