ADIYAMAN MÜSİAD PROF.KARAGÖL'Ü AĞIRLADI


Adıyaman Müsiad başkanı Şerif Yıldırım ve üye işadamları AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl'ü ağırladı.Müsiad konferans salonunda yapılan toplantıya Ak parti Adıyaman il başkanı Mehmet Erdoğan,başkan yardımcısı Mehmet Dağtekin,Gıda tarım ve hayvancılık il müdürü Adil Alan ve Müsiad'a üye işadamları katıldı.

post

 Ekonomi    2018-01-30  


AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl,Adıyaman Müsiad'a üye iş adamlarına enerji ve genel ekonomik konularla ilgili bilgi verdi.Özellikle Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı konusu üzerinde duran Karagöl konuşmasında şunları söyledi.

" Türkiye'nin  maalesef enerji kaynakları kısıtlıdır,bu da beraberinde enerji de dışa bağımlılığı getirmektedir.Dış ticaret açığının birinci sebebi de bu kalemdir.Ama biz buna rağmen boş durmuyoruz.Komşularımızın enerjilerini dışarıya transferinde aracı oluyoruz.Çünkü komşularımızın da buna ihtiyacı var.Enerji kaynaklarına ne kadar sahip olmak önemli ise o kaynakları transfer etmekte o kadar önemlidir.Türkiye ayağına gelen bu fırsatı iyi kullanıyor ve  iyi para kazanıyor.Bu devam ettiği müddetçe enerji faturası azalacaktır.Enerji sadece doğal gazdan ibaret değildir.Enerji bağımlılığından kurtulmak İçin güneş enerjisi dahil yenilebilir enerji kaynaklarından faydalanmamız lazım.Türkiye ekonomisi eskisi gibi kırılgan değil,dış şoklara karşı daha dayanaklıdır.Son günlerdeki gelişmeler bunu gösteriyor..Adıyaman'da arkadaşlarımızla yaptığımız istişarede bu kent için neler yapılabilir konusunda herkesin görüşlerini aldık,inşallah bunların hepsini değerlendireceğiz.."dedi.Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Prof.Karagöl  iş adamlarıyla karşılık sohbet etti.ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman,şehirde bu hafta,ferhat vural