Afrin'de yaralanan asker baba evine getirldi


Suriye’nin Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan ‘Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan Uzman Çavuş Barış Aslan, memleketi Adıyaman’a getirildi.

post

 Asayiş    2018-01-30  


Zeytin Dalı Harekatı'nda Kuru Tepe mevkiinde girilen çatışmada yaralanan Adıyamanlı Uzman Çavuş Barış Aslan, Hatay’da hastanede gördüğü tedavisinin ardından memleketine getirildi.
Evine Türk bayrağı asılan ve sağ ayağından yaralanan Uzman Çavuş Barış Aslan, iyileşir iyileşmez yeniden silah arkadaşlarının yanına gidip savaşmayı hedefliyor. Vatanı uğruna canını feda edebileceğini vurgulayan Aslan, "Cumartesi Günü saat 03.30 sıralarında Kuru Tepe'yi almaya gittik, saat 04.00’te çatışma çıktı. 1,5 saat falan çatışma sürdü. 2 arkadaşımız şehit oldu, 9 kişi ise yaralandı. Vermedik tepeyi, geri çekilmedik, tepeyi aldık ondan hemen sonra bizi tahliye ettiler. Şimdi arkadaşlarım orada Kuru Tepe'deler. Ben de en kısa zamanda iyileşip onlara katılmak istiyorum. Sağ ayağımdan yaralandım. Gerekirse bu vatan için, bu bayrak için canımı bile veririm. Kimse merak etmesin bizde bu vatan sevgisi oldukça kimseden korkmayız, kimseyi yarı yolda bırakmayız” dedi.
Zeytin Dalı Harekatı'nda büyük bir heyecan olduğunu dile getiren Barış Aslan, “Güzel bir duygu, vatan için çarpışıyorsun. Ailen aklına geliyor, baban aklına geliyor, vatan aklına geliyor, bayrağın aklına geliyor. İnsana gurur veriyor. Bundan dolayı kendimle gurur duyuyorum yaptığım işten dolayı” ifadelerini kullandı.
7 çocuğunu da askere göndermeye hazır olduğunu söyleyen Zeliha Aslan ise “Oğlum ateşler içerisinden çıktı geldi şükür. İyileşip yine vatana gider inşallah. 7 tane oğlum var, 7’sini de gönderirim, vatan sağ olsun. İnşallah yeniden başar işine. Dedim vatan sağ olsun, oğlum sağ, orayı kurtardılar çok şükür. Selametle geldi yine gidecek” şeklinde konuştu.
Baba Mehmet Aslan ise “Türkiye Cumhuriyeti bütün şehitlerine Allah rahmet eylesin. Bütün gazilerimize Allah şifa versin. Allah Türkiye Cumhuriyeti Ordusuna zeval vermesin. Türkiye Cumhuriyetinin arkasındayız. Cumhurbaşkanımızın arkasındayız, gereken neyse yaparız. Eğer bizi isterlerse biz de gideriz” ifadelerini kullandı.İHA

adıyaman,şehirde bu hafta,ferhat vural,adıyaman valiliiği,nurullah naci kalkancı