HASTA EŞİNİN YANINA VİZE ENGELİNDEN DOLAYI GİDEMİYOR


Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yaşayan Cengiz Ateşel, 6 yıldan beri Almanya'da tedavi gören eşinin yanına vize nedeniyle gidemiyor.

post

 Sağlık    2015-12-19  


  Gölbaşı ilçesinde yaşayan Cengiz Ateşel, Almanya'da tedavi gören eşi Cihan Ateşel'e kavuşmak için Almanya'dan gelecek cevabı umutla bekliyor. 6 yıldan bu yana Almanya'dan vize için olumlu bir yanıt gelmesi için bekleyen işitme engelli Ateşel, yürüme engelli eşi Cihan Ateşel'e kavuşmak istiyor. Ateşel, işitme engelli olduğuna dair üç raporunun bulunmasına rağmen Alman Konsolosluğu'nun kendisine vize vermediğini iddia etti.

  Eşinin böbreklerinde sorun olduğunu ve diyalize bağlı yaşadığını kaydeden Cengiz Ateşel, "Yaklaşık 6 yıl önce Türkiye'ye tatile gelen eşim Cihan ile tanışıp evlendik. Eşim Almanya'ya gidip benim için istek yaptığı günden bu yana tam 6 yıl geçti. Maddi olarak bir şey istemiyorum; sadece eşime kavuşmak istiyorum. Eşim hasta aynı zaman da yürüme engelli. Ben de işitme engelliyim. Ankara İşitme Merkezi tarafından verilen raporlarım var. Bir kulağım kısmen duymuyor. Buna rağmen Alman Konsolosluğu bana vize vermiyor. Ben eşimin yanında olmak istiyorum, eşim çok hasta. Ayrı kaldığımız için sıkıntıdan böbreklerinden bir tanesi iflas etti. Şu an hem diyalize giriyor, hem de sara hastasıdır. Yetkililerden isteğim beni eşime kavuştursunlar. Eşime herhangi bir şey olsa, yanında olamayacağım" şeklinde konuştu.

 

  Telefon ile görüşülen Cihan Ateşel ise, 6 yıldır hastanede yattığını belirterek "Eşimden ayrı kaldığım için böbreğimin birisi iflas etti. Eşimin ısrarı sonucu hastaneye gittim, burada başhekim bana neden geç geldiğimi sordu. Ben ise tek olduğumu, eşimin yanımda olmadığını söyledim. Halim olmadığı için gelemediğimi söyledim. Bana 'birkaç gün daha gelmeseydin hayatını kaybederdin' dedi. Eşime vize verilmediği için yanıma gelemedi. Eşime kavuşmak istiyorum. Yetkililer bize yardım etsinler" şeklinde konuştu.İHA

adıyaman,vize,şehirde bu hafta gazetesi