İşkur'dan ilk adım projesi


İşkur tarafından İşsizlik azaltılması, yükseköğrenim mezunlarının işe girişlerinin desteklenmesi ve kadın istihdamının arttırılması çerçevesinde hükumetin 100 günlük eylem planında yer alan projelerin uygulaması devam ediyor.

post

 Ekonomi    2018-10-19  


Çalışma ve iş kurumu tarafından yürütülen projelerle çeşitli sosyal grupların istihdamında önemli adımlar atılacak.

Gazetemize projelerle ilgili açıklamalarda bulunan İşkur İl Müdürü M.Emin YÜCEKAYA, uygulaması başlatılan çalışmalarla işsizlikle mücadelede önemli adımlar atılacağını belirterek; “bu denli kapsayıcı bir proje demetinin bir arada sürdürülmesinin kısa sürede etkili sonuçlar doğuracağını ifade etti.

İŞE İLK ADIM PROJESİ

"İşe İlk Adım Projesi'nden ön lisans ve lisans mezunu, 18-29 yaş arası gençler faydalanabilecektir. 3 ay ile 9 ay arasında değişen program süreci boyunca gençlere günlük 61,65 TL tutarında cep harçlığı ödenecek. İşbaşı eğitim programı sonrasında istihdamları devam eden gençler için işverenlere zorunlu istihdam sürecinde net asgari ücretin yüzde 50'si tutarında İŞKUR tarafından destek sağlanacak. Bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi halinde net asgari ücretin yüzde 25'i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca İŞKUR tarafından karşılanmaya devam edecek. Böylece, üniversite mezunu gençlerin işbaşı eğitim programından sonra uzun süreli istihdamı sağlanması amaçlanmaktadır.

            İŞTE ANNE PROJESİ

İŞKUR olarak çalışmak isteyen kadınları mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirmek üzere planlanmış projedir. Projeden yararlanan kadınlara kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında cep harçlığı ödenecek. Ayrıca eğitim süresince katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanarak sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacaktır.

BAKIM DESTEĞİ

Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan ve 2-5 yaş arasındaki olan ve çocuğu kreşe veya gündüz bakım evine devam eden kadınlar kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteğinden yararlanabilecektir. Bakım desteği yalnızca 1 çocuk için verilmektedir. Projeden yararlanmak isteyen kadınlar Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvurabilirler. Bakım desteği yalnızca 1 çocuk için verilmektedir."ŞEHİRDE BU HAFTA

 

adıyaman,şehirde bu hafta,ferhat vural