ASKON’DAN 6. BÖLGE FERYADI


ASKON ŞUBE BAŞKANI GENCİZ; NEDEN 6. BÖLGEYE ALINMIYORUZ? Anadolu aslanları işadamları derneği “ASKON” Adıyaman şubesi tarafından düzenlenen istişare toplantısında artan terör olayları, Adıyaman’ın teşvik sıralamasındaki yeri ile işsizlik konuları masaya yatırıldı.

post

 Güncel    2015-12-26  


 Bozdoğan otelde düzenlenen toplantıya ASKON şube başkanı İbrahim Genciz, yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan akson şube başkanı İbrahim genciz, Anadolu aslanları işadamları derneği olarak Adıyaman’ın teşvik sıralamasında 5. Bölge dezavantajını ortadan kaldırabilmek, yeni istihdam kapıları açmak ve kalifiye eleman yetiştirebilmek için gerekli AR-GE çalışmalarına destek olmak olduğunu söyledi. Genciz; “ekonomik gelişmeleri analiz etmek, ülke kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanımına yönelik görüş ve tavsiyeleri yetkili mercilerle paylaşmak, kuruluşların kurumsal altyapılarının güçlenmesi ve uluslar arası standartlara kavuşması için etik kuralların benimsenmesi konularında destek vermek ve rehberlik yapmak, demokrasi, insan hakları, tüketici haklarının ülkemizde tam geçerlilik sağlanmasına yönelik çalışmalar yapmaktır. İş dünyasının bir temsilcisi olarak yapıcı bir anlayışla alternatif çözümler üretmek ve ekonomik politikaların oluşturulmasına katkıda bulunmak için çaba sarf ediyoruz. ASKON, her türlü terörün, şiddetin karşısındadır. Kardeşlik ve beraberlik için yoğun bir çaba sarf etmektedir” dedi.

  ASKON “AR-GE” kurum başkamı İbrahim Özcan ise, ASKON Adıyaman şubesi olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özcan; “ biz ASKON olarak ülke genelinde daima birliğin, beraberliğin ve iş birliğin de güç birliğin de yer aldık. 2015 yılında ASKON Adıyaman teşkilatı ülke genelinde ve Adıyaman’da birçok ekonomik dinamiklere yön veren çalıştaylar da bulundu. Bu çalıştayların liderliğini oluşturan yerelde, sayın valimiz, belediye başkanımız ve diğer ekonomik birlikteliği sağlayan yardımsever kuruluşlarla birlikteliğimizi sürekli iş birliği, güç birliği olarak canlı tuttuk. Biz ASKON olarak daima haklının yanında, haksızın karşısında mücadele ettik. Suriye’deki mazlumlara yardımlarda bulunduk. Geçen hafta Türkiye genelinde genel başkanımızın Türkiye geneli il teşkilatlarıyla birlikte düzenlediği “Nitelikli Üretim” konularında fikrimizi ve çalışmalarımızı paylaştık. Biz ASKON olarak 2016 yılında hem ülkemizde, hem bölgemizde ve ilimizde hayırlı işler yaparak daha verimli çalışmalara imza atacağımız kanaatindeyim” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Toplantıda daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi.                                                            HABER MERKEZİ

askon,şehirde bu hafta,abdullah orhan