CHP’DE, MEHMET YILDIRIM DÖNEMİ BAŞLADI


CUMHURİYET HALK PARTİSİ ADIYAMAN YENİ İL BAŞKANI MEHMET YILDIRIM; "ARTIK CHP’DE SU GETİRENLE TESTİ KIRAN BİR OLMAYACAK”

post

 Siyaset    2015-12-30  


Cumhuriyet halk partisi Adıyaman il başkanlığını kura sonucu kazanan Mehmet yıldırım, eski başkan Abuzer Tanrıverdi’den görevi devraldı. CHP il binasında yapılan törene kongrede aday olan Abuzer Tanrıverdi, Mehmet Yıldırım, Deniz Çakmak, merkez ilçe başkanı Hanifi Çavuş ile çok sayıda partili katıldı.

  Başkanlık devir teslim Töreninde bir konuşma yapan CHP Adıyaman eski il başkanı Abuzer Tanrıverdi; “Seçim müdürlüğünde yapılan kura töreninde aynı ben çekmişim gibi sevindim. Bu bir yarış. Bundan sonra da eskisi gibi partimin bir neferi gibi çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bana oy veren vermeyen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yalnız şunu da belirtmek isterim, kongrede Mehmet başkanımın yaptığı konuşmada ihtiyacımız olan seçim otobüsü ve toplantı salonunun sözünü tutacağından eminim. Ben 3 yıl il sekreterliği, 10 ay da il başkanlığı yaptım. İyi çalıştım desem etik olmaz. Ancak sizden ricam özellikle verimli olmayan ilçe başkanlarımızın, partiye zarar veren üyelerin, verimli olmayan yöneticiler için gereğinin yapılmasını istiyorum” dedi.

  Kongrede başkan adayı olan Deniz Çakmak ise; “Abuzer başkanımın çok büyük emeği geçti partimize. 3 aday olarak seçime girdik. Kazanan partimiz oldu, kaybeden olmadı. Mehmet beyin çok güzel projelere imza atacağından eminim. Ben ve ekip arkadaşlarım Mehmet başkanımın yanındayız. Bize düşen neyse yanında olacağız. Taş üstüne taş koymak için çalışacağız” diye konuştu.

 

  CHP Adıyaman İl başkanlığını kazanan ve görevi eski başkan Abuzer Tanrıverdi’den alan yeni il başkanı Mehmet yıldırım ise; “ben bu partide disiplinsizliği kabul etmeyen başkan olacağım. Artık Su getirenle testi kıran bir olmayacak. Bu işi en iyi yapmak için çalışacağım. Kongrede verdiğim sözleri bir bir yerine getireceğim. Otobüsü de alacağım, toplantı salonunu da yapacağım. Kongrede üç aday olarak yarıştık ama şu an yan yanayız, kol kolayız. Doğru siyaset doğru yerde yapılır. Cumhuriyet halk partisi büyük bir ailedir. Bundan önceki seçimleri kaybetmemizin nedeni biz birbirimizi sevmedik. Ama bundan sonraki süreçte aday adayı arkadaşlarımdan rica ediyorum, ben çok iyiyim ama acımasızım. Partimi benden daha çok kimse sevemez. Bu parti iktidar olacak, Türkiye’nin ihtiyacı var, hepimizin ihtiyacı var. Aday arkadaşlarımdan, ilçe başkanlarımızdan çok büyük özveri bekliyorum. Üye sayımızı arttıracağız. Kadın ve gençlik kollarını yeniden güçlendireceğiz ve partiye kazandıracağız. Gölbaşı’nda ikamet edişim partiye zarar verecek diye algılanmasın. Her gün buraya geleceğim ve burada kalabilirim. Kimsenin tereddüdü olmasın. Ben cumhuriyet halk partisi il başkanlığını başkaları gibi basamak olarak kullanmayacağım. Ben hiçbir yere aday olmayacağım ve bunun sözünü veriyorum. Cumhuriyet halk partisinin iktidarını Adıyaman’da görmek istiyorum. Adıyaman’da milletvekilimiz yok ama hepinizin gayretiyle en az 3 milletvekili kazanıp meclise göndermek için çalışacağız. Eski usulden siyasete artık yasak getiriyorum, kimse kimsenin aleyhine konuşmayacak, bunu da parti binasında yasaklayacağım. Ve herkes birbirini sevecek. Bana herkes maddi-manevi destek oluyor bende partimin bütün ihtiyaçlarını karşılamak için çalışacağım” diye konuştu.  

tayfun güzel, ferhat vural, sehirde bu hafta, siyaset, chp, mehmet yıldırım, hanifi çavuş, adıyaman