adıyaman üniversitesinden“Öğreniyorum, Öğretiyorum, Üretiyorum”


Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda toplamda 550 bin Euro’luk maliyeti olan “Okulluyum, Çok Mutluyum” ve “Öğreniyorum, Öğretiyorum, Üretiyorum” projelerinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

post

 Eğitim    2015-12-31  


Toplantıya Adıyaman Vali Yardımcısı Yusuf ÖZDEMİR, Adıyaman Eski Milletvekili Ahmet DOĞAN, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi ÖZKAN, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı DAŞTAN, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit TEMİR, Adıyaman Belediyesi Encümeni Salih KAYA, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat KOCA, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris TÜREL, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. RamilyaYarullina YILDIRIM, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ramazan GÜRBÜZ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet YILDIZ, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif ÇETİN, Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mücahit ÇELİK, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken toplantıda Üniversitemiz Rektörlüğü ve Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan iki projenin tanıtımı yapıldı. Ardından Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ve Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi ÖZKAN açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. Daha sonra ise Proje Asistanı Okutman Yasin İÇEL, Proje Sekreterleri Sema İÇEL ve Derya SEVER ASLAN, “Öğreniyorum, Öğretiyorum, Üretiyorum” projesi koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nazif ÇETİN ve proje yürütücüsü Öğr. Gör. Erdem HİLAL birer sunum yaparak projelerin tanıtımını yaptı.

Projeler “Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Hibe Programı” kapsamında hayata geçirilirken proje giderleri Avrupa Birliği (AB) ve devletimiz tarafından finanse edilmektedir.  Projeler özellikle kız çocukları için ailelerin ve kız çocuklarının eğitiminin önemi hakkında farkındalık oluşturmayı, yatılı okullarda görev yapan 250 öğretmenin rehberlik, Avrupa Birliği (AB) eğitim programları, ergen psikolojisi veiletişim konularında, 50 yardımcı personelin iletişim, ergen psikolojisi ve rehberlik konularında bilgi düzeyinin artırmayı, yatılı okullarda okumakta olan 2 bin öğrenciye Avrupa Birliği (AB) eğitim ve gençlik programları, iletişim ve cinsiyet eşitliği, beslenme ve hijyen ile ergen psikolojisi konusunda eğitim vermeyi, özellikle kız çocukları için, 2 lisede eğitim ortamının kalitesinin artırılması, eğitim sistemi dışındaki özellikle kız çocuklarının okullaştırılması ve özellikle kız çocukları olmak üzere okula gitmeme, devam etmeme nedenlerinin yüz yüze tespiti ve daha sonra politika yapıcılar ve bilimsel ve eğitsel çalışmalar için veri elde edilmesi hedefleri arasındadır.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi ÖZKAN yaptığı açılış konuşmasında Adıyaman’daki kız çocuklarının okullaşma ve okula devam etme oranın zayıf olduğunun ve bunun nedenlerinin kültürel engeller, ekonomik sorunlar, kırsal bölgelerde yaşayan öğrencilerin okullarıyla aralarındaki uzak mesafe olduğunu söyledi. ÖZKAN konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son verilere göre Adıyaman ilinin de içinde bulunduğu 43 il Türkiye’nin diğer illerine göre kız çocuklarının okullaşma ve okula devam oranları açısından daha zayıf durumdadır. İlimizdeki düşük okullaşma oranlarının başlıca sebepleri kültürel engeller, ekonomik sorunlar, kırsal bölgelerde yaşayan öğrencilerin okullarıyla aralarındaki uzak mesafedir. Milli eğitim Bakanlığı (MEB) istatistiklerine göre; ilköğretim mezunları, mesleki ve teknik eğitim okullarına değil, daha çok genel liselere kayıt olma eğilimdedir. Bu istatistikler, ilköğretim okullarında daha etkili mesleki eğitim, rehberlik ve yönlendirmelerine ihtiyaç olduğu göstermektedir.”

Güzel bir gayret gördüğünü söyleyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ iki farklı projenin açılışını yaptıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ şöyle konuştu: “Güzel bir gayret görüyoruz. Üniversitemizin Tıp Fakültesi ve Gölbaşı Meslek Yüksekokulumuzun gayretleri ile iki farklı projenin birlikte açılışını yapıyoruz. Bu iki projenin de memleketimize ilimize faydalı olmasını temenni ediyorum. Tabi gayret için bu düzeye gelmesi için çalışmış olan arkadaşlarıma da canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu gayretlerin devamını diliyorum. Esas olan ülkelerin ikbali, geleceği, devamlılığı ve gelişerek devamlılığıdır. Bu manada bu iki gayretin bu iki projenin öğrencilerimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüzünde destekleri ile geleceğimiz olan kuşaklara faydalı olur. İnancı yüksek, ahlaki değerleri tam oturmuş milletini ve memleketini bilen gençliği sağlamak için bu projelerle bir araya geleceklerdir. Bu projelerle hocalarımız, evlatlarımıza, geleceğimiz olan çocuklara bunları taşıyacaklarını düşünüyorum.”  haber merkezi

adıyaman üniversitesi,şehirde bu hafta gazetesi,prof talha gönüllü