Vali Demirtaş ; "Devlet insan içindir"


Adıyaman ve Adıyamanlılara hizmet etmekten bahtiyar olduğunu söyleyen Adıyaman valisi Mahmut DEMİRTAŞ ' Hizmet makamında olan insanların egosu olmaz.'

post

 17    2016-01-04  


Adıyaman da doğmadım ama şu an kendimi bir Adıyamanlı gibi hissediyorum. Hepimiz biliyoruz ki mevkiler, makamlar gelip geçicidir. Aslolan bu millete hizmettir. Hizmet makamında olan insanların egosu olmaz. Adıyaman için güzel hizmetler yapmaya çalışıyoruz. vatandaşlarımızı ziyaret ederek hasbıhal ediyorum. Adıyaman’da toplumun temelinde, yaşam felsefesinde sevgi ve hoşgörü ön plana çıkıyor. Bu doğallık ve samimiyetimizin karşılığını halkımızın güler yüzünde buluyoruz. Çünkü yaptığımız çalışmalarda vatandaşlarımızın memnuniyetini daima ön planda tutuyoruz. Verilen bir hizmete karşılık, Allah razı olsun denmesi, bizim için en büyük onurdur. Üç buçuk yıllık görev süresince bir Adıyamanlı gibi arkadaşlarımla birlikte milletimize hizmet ettik ve aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.RÖPORTAJIN TAMAMI SAYFA 6.7

 

SN VALİM; Öncelikle yoğun mesainiz içinde zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyoruz. Çarşı pazarda insanlara; Sn Valimize ne sormak istersiniz dediğimizde "Sn Valimiz Babadır, bilgilidir, çalışkandır, keşke herkes Valimiz kadar çalışkan olsa, her zaman içimizdedir ne sorabiliriz ki ? çok, çok selam söyleyin "dediler...bizde Adıyamanlı  hemşerilerinizin selamını size iletmiş olalım..

1. Hizmet noktasında ve halkla iç içe olmanızdan olsa gerek, Sn. "Valimiz Adıyamanlı "diyorlar, siz gerçekten Adıyamanlı mısınız?

Bütün Adıyamanlı hemşerilerimi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Adıyaman da doğmadım ama şu an kendimi bir Adıyamanlı gibi hissediyorum. Adıyaman’a bu kadar alışmamda ki en büyük etken Adıyaman halkının saygılı, sıcak, samimi ve misafirperver olması çok etkili oldu. Adıyaman için güzel hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Fırsat buldukça vatandaşlarımızı ziyaret ederek hasbıhal ediyorum. Adıyaman’da toplumun temelinde, yaşam felsefesinde sevgi ve hoşgörü ön plana çıkıyor. Bu doğallık ve samimiyetimizin karşılığını halkımızın güler yüzünde buluyoruz. Çünkü yaptığımız çalışmalarda vatandaşlarımızın memnuniyetini daima ön planda tutuyoruz. Verilen bir hizmete karşılık, Allah razı olsun denmesi, bizim için en büyük onurdur. Üç buçuk yıllık görev süresince bir Adıyamanlı gibi arkadaşlarımla birlikte milletimize hizmet ettik ve aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.

2. Valimizin erkenci olduğunu biliyoruz. Geldiğiniz günden itibaren sabah saat 08.ile 08.30 arası sizi makamınıza giderken defalarca yolda görmüşüzdür. Valimizin mesaisi saat kaçta başlar?

Genellikle güne erken başlıyorum. Bildiğiniz gibi vatandaşa hizmette mesai kavramı olmaz. Adıyamanlı vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunabilmek amacıyla gece-gündüz, Cumartesi-Pazar demeden, mesai kavramı gözetmeden hizmet etmeye gayret gösteriyorum. Milletimize hizmet yolunda bize verilen ağır sorumluluğun bilinciyle görevimizi yerine getiriyor, vatandaşlarımızın huzurlu ve kaliteli yaşadığını gördükçe de vicdanen huzur buluyorum. 

3. Valimizin bir günü nasıl geçer? Kaç saat uyku uyuyabiliyorsunuz

Sabahları erken kalkmayı seven bir insanım. Bir sonraki güne hareketli ve dinç bir şekilde başlamak için günde 6 saat uyku yetiyor. Zaten uykuyu da pek seven bir insan değilim. Olağan dışı bir şey olmadığı sürece gece saat 11:00’de uyur, sabah 5’te kalkan biriyim. Günlük programım Adıyaman’da uygulanan projeleri ve yatırımları takiple geçer. Bu projelere yenilerini de ekleyerek Adıyaman’ın gelişim sürecinin takipçisi olurum. 

Hepimiz biliyoruz ki mevkiler, makamlar gelip geçicidir. Aslolan bu millete hizmettir. Hizmet makamında olan insanların egosu olmaz. Ancak, mesleki olgunluğa erişmeyen insanlarda öz güven eksikliğinden kaynaklanan ego vardır. Şunu açıkça belirtmek isterim ki, kişisel olarak alçak gönüllülükle mesleki idealistliği bir arada tutan biriyim.

4. Biraz geriye gidersek valimizin çocukluğu ve gençliği nasıl geçti?

1965 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesi Yalnızağaç köyünde doğdum. İlk okulu köyümde, Orta ve Lise tahsilimi Yozgat ili Yerköy ilçesinde okudum. Çiftçilikle uğraşan 9 kardeşlik bir ailenin ferdiyim. Çocukluk anılarım daha çok köyümde geçti. Köyde yaşayan bir çocuğun yaşayabileceği her anıyı dolu dolu yaşadım. Köyde yaşadığım yılları özlemle anar hala da köyüme sıkı sıkıya bağlı bir insanımdır, bu sebeple köylü insanlarımıza karşı ayrı bir muhabbetim vardır. Üniversiteyi kazanıp ailemden ayrıldığımda benim için zorluklarla dolu bir hayat başladı, fakat her zorluğun üzerine giderek, çok çalışarak, şükrederek hedeflerime ulaştım. Üniversiteye başladığımda, yazları ailemi yalnız bırakmazdım. Yanlarına döner, köyde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan babama yardım ederdim. O yüzden hikâyeler de hep benzerdir. Fakülteyi bitirdikten sonra 1990 yılında Mülki İdare Amirliğine iktisap ederek çeşitli illerde Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundum. 2003 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu’nda Mülkiye Müfettişi olarak göreve başladım. Bu görevi yürütürken 03.08.2012 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Adıyaman Valiliği’ne atandım.

5. Vali olmak nasıl bir duygu? Bu mesleği icra etmekten memnun musunuz ?

Her şeyden önce Vali olarak bu aziz millete hizmet etmek büyük bir onur ve gururdur. Bu mesleğin zorlukları da vardır. Mülki idare mesleği yapısı gereği zorlukları içinde barındıran bir meslektir. Mülki idare amiriyseniz hemen hemen her konudan anlamak zorundasınız. Çünkü bir ilin bütün sorumluluğunu üzerinizde hissediyorsunuz.  Hz. Ömer’in dediği gibi 'Dicle’nin kenarında bir kuzuyu kurt kapsa bunun hesabı Ömer’den sorulur' sözünü kendime düstur edinen birisiyim. Kısacası Vali olarak yaptığınız hizmetlerle milletin gönlünde yer edinebilmişseniz başarılı olmuşsunuz demektir.

6. Adıyaman'a gelirsek; ilimize gelmeden önce Adıyaman’la ilgili kanaattiniz ile Adıyaman'a geldikten sonra ki düşüncelerinizde bir değişiklik oldu mu? Beklediğiniz gibi mi, yoksa hayal kırıklığı yaşadınız mı?

Adıyaman'a atanmadan 8 ay önce Mülkiye Başmüfettişi olarak teftişe gelmiş ve 45 gün kalmıştım. Dolayısıyla Vali olarak atanmadan önce bu güzel kentin değerlerini ve potansiyelini bilen biriydim. Göreve başladığım ilk günlerde doğru bir ekip kurarak çalışmalarımıza başladık ve kentin yığılmış sorunlarının röntgenini çektik. Gece ve gündüz demeden sürekli tempomuzu artırarak çalışmalarımızı sürdürdük. Buda sorunların çözümünde bana kolaylık sağladı. Hamdolsun 3,5 yıllık görev süresince vatandaşlarımızın taleplerini de dikkate alarak Adıyaman’da hedeflediğimiz bütün projeleri tek tek hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bir projeye başlarken önce o projenin insanlarımıza sağlayacağı faydayı dikkate alır, faydalı ise başlarım, değilse o projeden vazgeçerim.

7. Her ne kadar Adıyaman "huzurun başkenti, doğunun Paris’i " gibi söylemler dilden düşmese de rakamlar bunun tam tersini söylüyor. Terör hariç Adıyaman ekonomik anlamda istenilen yerde değil. İşsizlik had safhada kahvehane ve çay ocakları işsiz gençlerle dolu. Mesainizin çoğunun bu sorunlarla geçtiğini de biliyoruz.Bu noktada merkezi idare veya yerel yönetimler ne yapabilir?

İşsizlik sadece Adıyaman’a has bir problem değildir. Bugün en gelişmiş ülkelerin birçoğunda işsizlik çok ciddi bir problemdir. Ancak, üzülerek ifade etmek isterim ki; bizdeki işsizlik sorunu biraz daha farklılık arz etmektedir. Yani Adıyaman'da işsizlik problemi yoktur diyemeyeceğim ama Adıyamanlı işverenlerimizle yaptığımız değerlendirmelerde, iş arayan insanlarımızın büyük bir kısmının kalifiyeli eleman olmadığını görüyoruz. Buna rağmen insanlarımıza iş beğendiremiyoruz, dolayısıyla bu etkenler işsizliği azaltmada ciddi bir engel teşkil ediyor. Bugün Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren birçok işletmemiz astığı afişlerle sürekli işçi ilanları vermektedir. İşsizliği azaltmak ve istihdamı geliştirmek için Valilik olarak yoğun gayret sarf ediyoruz. Bu sorunun çözümü için ekonomik yatırımlara önem veriyoruz. OSB'miz istikbal vaadeden bir OSB'dir, Adıyaman'a katma değer sağlayacak bütün müteşebbislere kapılarımız sonuna kadar açıktır.

8. Adıyaman; İnsani gelişmişlik endeksinde 81 vilayet arasında 68. Sağlıkta 65. Sanat kültür ve edebiyat alanında 72. sıralarda bu iç açıcı bir durum değil. Bunu aşmak ve istenilen seviyeye gelmek için ne yapmak lazım? Sadece valilik belediye gibi kurumların çalışması yeterli midir ?

Adıyaman sağlık alanında çok önemli değişim ve dönüşümlere ev sahipliği yaptı. Bu değişim ve dönüşümlerin sonucunda 400 yataklı yeni ve modern bir hastaneye kavuştuk.  Daha önceleri vatandaşlarımız küçük bir Anjiyografi operasyonu için Gaziantep ve Malatya gibi illere sevk ediliyordu. Artık hastanemiz bünyesinde bu tür ameliyatlar sıradan bir operasyon haline geldi. Hastanesi olmayan ilçemiz kalmadı. Ayrıca, vatandaşlarımızın birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimini daha da kolaylaştırmak amacıyla önümüzdeki günlerde ilimizin farklı mahallelerinde 5 adet Aile Sağlığı Merkezi yapma girişimlerimiz bulunmaktadır. Uygarlık kenti Adıyaman'ın Kültür, Sanat ve Edebiyat alanında hak ettiği noktaya gelebilmesi için de Adıyaman Valiliği olarak çeşitli projeler hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri de iki yıldır yapmakta olduğumuz "Kitap Günleri"dir. Bu organizasyona ülkemizin dört bir tarafından 50 yayınevi ve 100’e yakın yazar katılmıştır. Her alanda kabuğunu kıran ve gelişimini hızla sürdüren Adıyaman, kültür ve sanat kenti olması yolunda çalışmalarımızı her geçen gün artırıyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol illerde yapmış olduğumuz Adıyaman Tanıtım Günleri ve katılmış olduğumuz çeşitli fuarlarda Adıyaman’ı daha iyi tanıtmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Adıyaman tarihinde ilk defa bizimle birlikte Kitap Günleri ve Adıyaman Tanıtım Günleri gibi organizasyonları düzenlenmiştir. Bu tarz organizasyonlar sayesinde ilimizi yerli ve yabancı birçok turist ziyaret etmiştir. Aynı zamanda 2016 yılı yatırım programında alınması konusunda ciddi gayretler gösterdiğimiz ve Eğri Çayında yer almasını planladığımız Panorama ve Arkeoloji Müzesini ilimize kazandıracağız. Kültür sanat ve turizm alanında çeşitli projeler üzerinde halen çalışmalarımız devam etmektedir. Göreve başladığımda iptal edilmek üzere olan 6,9 milyon EURO İPA Projelerini tekrar ele alarak bu projeyi hayata geçirdim ve şimdi ihale süreci devam etmektedir.    

9. Adıyaman’da mevsimlik işçi olarak insanların azımsanmayacak bir çoğunluğu diğer illere ( Giresun'a fındık, Nevşehir'e patates, Çukurova pamuk vb.) gider. Bu durum "huzurun başkenti" sloganıyla çelişmiyor mu? Yoksa birileri bu sloganla bize gaz verip kandırıyor mu?

Adıyaman bir tarım kentidir. İlimizde şüphesiz ki yürütmüş olduğumuz en önemli projelerin başında barajlar ve sulama projeleri gelmektedir. Çetintepe ve Koçali barajlarının temelleri atılarak, inşaatları hızla devam etmektedir. Gömükan barajının ise ihale süreci devam etmektedir. Bu barajların hayata geçmesiyle birlikte Adıyaman'ın geleneksel tarım algısını ve kaderini değiştirecek süreç kendiliğinden başlamış olacaktır.

Adıyaman’ı sıradan tarımcılıktan kurtarıp katma değeri yüksek ürün yetiştirme modeli benimsenmelidir. Bu bereketli topraklarda sulama projelerinin tamamen hayata geçirilmesi ile birlikte ilimizde 1 Milyon 200 Bin Dekar arazi suyun bereketine kavuşmuş olacaktır. Bu da gösteriyor ki, kuru ve geleneksel tarımdan sulu ve modern tarıma geçiş sadece üretim artışı ile kalmayacak, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkı en aza indirilecek, kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkanları artacak, ilimiz bir cazibe merkezi haline gelerek, dışarıya giden tarımsal mevsimlik göç azaltılmış olacaktır. Böylece dünyada stratejik konuma sahip tarım sektörünün ilimizde daha da canlılık kazanacağına inanıyorum.

10. Atatürk barajı ile birlikte Adıyaman iklimi ılımanlaştı, verimli topraklara sahibiz, ayrıca su deryasının üzerinde yaşıyoruz. Dinamik ve genç bir nüfusa sahibiz. Tüm zenginliklere sahip olduğu halde neden "ırgat kent" diye anılır? Neden bu dinamiklerini zenginliklerini verime dönüştürmez? sıkıntı nerden kaynaklanıyor? 

Yukarıda da değindiğim gibi mevcut sulama projeleri tamamlandığında Adıyaman her alanda istikbal vaad eden bir il konumuna gelecektir. Atatürk barajının en uzun kıyı şeridine sahip olan il Adıyaman’dır, fakat bu zamana kadar barajdan çok fazla faydalanılmamıştır. Barajdan faydalanabilmek için pompaj ile sulama yapmak gerekmektedir, bu da elektrik tüketiminden dolayı maliyetleri artırmaktadır. Bundan dolayı Türkiye’de DSİ Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve finansmanı sağlanan bir güneş enerjisi santralini kurarak Samsat ilçemizde 28.000 dönüm araziyi suyla buluşturacağız. Aynı zamanda Orman Genel Müdürlüğüyle yapmış olduğumuz proje çalışmaları sonucunda Atatürk barajı sağ sahil bandında gelir getirici meyve ağaçları dikimi yapılarak o bölgede yaşayan köylülerimizin hem gelir düzeylerini artırmak hem de kente göçünü engellemeyi amaçlamaktayız.

11. Adıyaman, sanayicilik anlamında da çevre illerle kıyasladığımızda çok geride, Organize sanayide yer alan çoğu tekstil işletmesi fason olarak dışarıya bağımlı. Markalaşma, kurumlaşma yok denecek kadar az. Çoğu fabrika depo olarak hizmet vermektedir. 5. Bölgede olmanın dezavantajları yanında, nakliye, kalifiye eleman vb sorunlarda yok değil. Adıyaman sanayisi neden bir sıçrama yapamıyor? Adıyaman dışındaki yatırımcı neden Adıyaman'a yatırım yapmıyor? Bir yerde bir tıkanma mı var?

Adıyaman ili birçok konuda olduğu gibi sanayi işletmelerinde de son zamanlarda önemli gelişmeler sağlamıştır. Merkezde ikinci defa genişletilen ve ilçelerde kurulu OSB’lerin altyapı çalışmalarının tamamlanması ile İlimize yoğun yatırım talebi olmaktadır. 2012 yılında 245 imalatçı firmamız varken 2015 yılı sonu itibariyle bu sayı 347 olmuştur. Bu artış dış ticaret rakamlarına da yansımaktadır. 2012 yılında 68 milyon dolar ihracat yapan ilimiz 2015 yılı ekim sonu itibariyle 447 milyon dolar ihracat yapmıştır. Bu artışta tekstil sektörünün payı %80’dir. Marka üretmek uzun zaman gerektiren bir husustur. Tekstil sektöründe kendi markalarımızla birlikte, birçok dünya markası ilimizde üretilmektedir. 2014 yılında 105 marka başvurusu olmuş. Bunlardan 60 tanesi tescil olmuştur. OSB de arsa tahsisleri ve mevcut işletmeler büyük bir titizlikle denetlenmektedir. İlimiz sanayisinin önemli sorunlarından biri kalifiye eleman sorunudur. Bu sorun, İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın Güdümlü Projesi kapsamında Adıyaman OSB’de yapılacak olan SANAYİ GELİŞTİRME MERKEZİ sayesinde önemli ölçüde çözülecektir.

12. İlimiz geçtiğimiz günlerde canlı bombacıların Adıyamanlı olmasıyla gündeme geldi. Bu konuda mutlaka birilerinin kusuru var mıdır? Aile, yetkililer, toplum olarak bizler üzerimize düşeni yeterince yapıyor muyuz? Bu konudaki yorumunuz?

Adıyaman huzurun adresidir ve bu bölgede de bir huzur abidesidir. Adıyaman’ı karıştırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Burası Türk, Kürt, Alevi, Sünni her inanç kesiminden insanların asırlardır kardeşçe yaşadığı bir şehirdir. Bu olayı, binlerce yıllık huzur ve hoşgörü geleneğiyle kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu kentin tüm insanlarına yakıştırılmasını doğru bulmuyorum. Sorumsuz birkaç insanın yapmış olduğu bir terörist eylemi 600 Bin kişilik bir kente mal etmenin doğru olmadığını düşünüyorum.  Zaten Adıyamanlı vatandaşlarımız da bu olayı nefretle kınadılar ve büyük bir üzüntü ile karşıladılar.

13.Biraz da ilçeleri konuşsak. Kahta'nın içme suyu problemi var ve yıllardır çözülmedi. Valilik olarak bu konuda bir çalışmanız var mı? Her ne kadar bazı konular yerel yönetimlerin görev ve sorumluluğu içinde ise de şehirleşme, temiz çevre, yeşil alanlar vb. konular da en azından ufuk açıcı teşvik edici önerileriniz oluyor mu?

Kahta merkez ile birlikte Akıncılar ve Bölükyayla beldeleri ile Menzil köyünün içme suyu probleminin çözümü için geçen yıl Haydaran İçme Suyunun temelini attık. Bu projeyle, 800'lük çelik borularla 20 km'lik bir isale hattı döşenerek, Kahta ilçemizle birlikte Akıncılar ve Bölükyayla beldeleri ile Menzil Köyündeki 85 bin insanımızın içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır. Bu projenin bir an önce tamamlanması için çalışmalar aralıksız devam etmektedir.

14. Birde Kahta'nın atık sularıyla beslenen Mülk köyü göleti sorunu var. Ve bu göllet hem insan sağlığı hem de çevre kirliliği açısından çok ciddi problemler barındırıyor. Bu sorunun köklü çözümü konusunda bir girişiminiz var mı?

Mülk Göleti içerisine devamlı akış halinde olan Kahta İlçesi evsel atık suları, Kahta İlçesine ait atık su arıtma tesisi olmaması sebebiyle hiçbir işlem görmeden Mülk Gölet’ine deşarj edilmektedir. Buda gölet içerisinde depolanan bu evsel atık suları zaman içerisinde yöre halkını rahatsız edecek seviyede koku problemleri meydana getirmiştir. Öncelikle insan sağlığını tehdit eden bu göletin ıslah edilmesi için bir komisyon oluşturduk. Bu Komisyon marifetiyle Mülk Göletinin sağ sahiline yapılacak makineli çalışma ile yaklaşık 2,5 km uzunluğunda bir kanal açılacak. Ancak, Kâhta ilçesinin arıtma tesisinin faaliyete geçirmeden bu sorunun çözülmeyeceği bir gerçektir, onun için bir an evvel yerel yönetimlerin bu problemi en kısa zamanda ele alması gerekir.

15. Adıyaman'a yaptığınız hizmetlerden dolayı siyasilerden istenilen desteği alabiliyor musunuz? İsteyip de hayatta geçiremediğiniz bir projeniz var mı?

Adıyaman'da hayata geçirdiğimiz tüm yatırım ve projelerde Milletvekillerimizin ve Belediye Başkanımızın çok büyük bir desteği bulunmaktadır. İhtiyaç duyduğumuz yatırım ödeneklerinin Ankara'da bakanlıklar nezdinde temin edilmesinde Milletvekillerimiz bizlere her zaman destek oluyor. Desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.

16. Entelektüel yönünüzü biliyoruz; sanat, edebiyat ve kültürel konulara ilgilisiniz. Yoğun mesai arasında kitap okuyabiliyor musunuz? 

Kitap okumayı seven biriyim. Kitap okumanın en büyük anahtarlarından biri elinizin altında her an kitap olmasıdır. Bende çantamda, arabamda ve evde mutlaka kitap bulunduruyorum.   Yoğun işlerim arasında fırsat buldukça okuyorum. Kitap okumanın yanı sıra günlük yerel ve ulusal gazeteleri de elimden geldiğince takip eder okurum.

17. "Cahil toplumlar bataklık gibidir, sivrisinek hiç eksik olmaz." Sözünden yola çıkarsak, çevremize baktığımızda olayların kökeninde cehaleti, bağnazlığı görüyoruz. Görmemize rağmen neden önlem alamıyoruz? Toplumun tüm kesimini kapsayacak bir okuma seferberliğini neden başlatamıyoruz? Önlem almak için testinin kırılmasını mı beklemek lazım!

Günümüzde teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte kitap okuma alışkanlığının kaybolduğunu ve bu güzel alışkanlığa her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu ifade etmek isterim. Geçmişin elem verici olaylarını değiştirmeye gücümüz yetmeyebilir ama geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa edebiliriz. İlimiz genelinde okuma seferberliği ili ilgili çok sayıda kitap satın alınıp okullara ve kütüphaneye dağıtımı yapılmıştır. Hatta bazı okullarımızın velileri arasında kitap okuma yarışması düzenlenerek velilerin okula iştiraki ve diyalogu artırılmaya çalışılmıştır. Kitap okumayı teşvik etmek amacıyla ilimizde her yıl düzenlediğimiz, kitap günleri etkinlikleri devam edecektir.

18. Tarihimizi tam olarak bilmiyoruz, İbn-i Rüşt, İbn-i Arabi, Mevlana, İbn-i Sina, Farabi gibi bilim ve ilim adamlarımızı tanımıyoruz, ancak bir şarkıcının veya futbolcunun ne yaptığını merak edip öğreniyoruz. Sadece o da değil ülkenin kötü yöneltildiğinden dem vurup eleştiride sınır tanımıyoruz. Sahi biz ne yapmaya çalışıyoruz?

Binlerce yıllık bir tarihe ve birikime sahip bir milletiz. Tarihimizden öğreneceğimiz ve ders çıkaracağımız o kadar çok hadise var ki… Maalesef günlük popüler kültürün etkisinde kalıyoruz. Popüler kültürle birlikte, insanlar birbirlerinden uzaklaşmaya başladı. Bilişim çağının etkilerinin her alanda kendini hissettirmesi ile birlikte geçmişin o güzelim değerlerini unutmaya ve yalnızlaşmaya başladık.

 

 

19. Bu röportajı okuyan Adıyamanlı hemşerilerinize ne söylemek istersiniz ve adıyaman'a yaptığınız bir kaç hizmeti söyleyin dersek ?

3,5 yıllık görevim süresince huzur ve hoşgörü kentinin değerli insanlarına hizmet etmekten her zaman büyük bir onur duyuyorum. Tüm vatandaşlarımıza devletimizin şefkatini ve hoşgörüsünü göstererek, ilimizin ortak menfaatlerini ön planda tutarak hemşerilerime hizmet etme gayreti içinde bulundum. Devlet insan için vardır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. O nedenle insana önem veriyoruz. Başlamış olduğum bu kamu hizmetinde vatandaşlarımızın huzur ve refah düzeyini, yaşam kalitesini yükseltmek amacını her zaman ön planda tuttum. Bu coğrafyada gönlünün sıcaklığıyla bizlere her zaman destek olan vefakâr Adıyamanlı hemşerilerime teşekkür ediyorum.

3,5 yıllık görevim süresince hayata geçirdiğimiz önemli projelere kısaca değinirsek, Adıyaman’daki eğitim ve öğretimi sağlam temeller üzerine oturtmak amacıyla 1.300 yeni derslik ile 2592 kişilik öğrenci pansiyonları inşa ettik. Hizmet İçi Eğitim Merkezi gibi önemli bir tesisi Adıyaman’a kazandırmak amacıyla projenin ihalesi yapıldı. Sağlıkta önemli dönüşümler yaşadık. 400 yataklı devlet hastanemiz bitirilerek hizmete sunuldu. Hastanesi olmayan ilçemiz kalmadı. Adıyamanlı çiftçilerimizi desteklemek ve klasik tarımdan, modern tarıma geçişi sağlamak amacıyla çok yönlü projeler uyguladık. Çetintepe ve Koçali gibi çok önemli barajlar ile sulama projelerimizin temelleri atıldı. Yine Adıyamanlı vatandaşlarımıza nefes aldıracak Beşpınar Projesine ivme kazandırarak projede çok önemli aşamalar kaydettik. Vatandaşlarımızın daha rahat bir hizmet almasına yönelik, şehrimizin kimliğine ve mimari yapısına uygun Adıyaman ve Kâhta Hükümet Konaklarının temelini attık. Çelikhan İlçemize ise yeni yapılacak Hükümet Konağı yapım işi ihale aşamasındadır. Yine Adıyaman’da manevi bir atmosfer oluşturacak Sahabe Projesini hayata geçirdik. Sincik İlçe Emniyet Amirliği hizmet binasını tamamlayarak hizmete sunduk. Besni, Çelikhan ve Gerger ilçelerimize emniyet hizmet binaları yapımı için girişimler de bulunarak, bu girişimler sonucunda hizmet binalarının ihalesi gerçekleştirilmiştir. Merkez ve ilçelerimizde polis lojmanları yapılarak hizmete sunulmuştur. Adıyaman’ın turizm alt yapısını güçlendirmek, tarihi ve turistik merkezlerin çevre düzenleme işini AB standartlarına uygun bir şekilde yapmak amacıyla ihale süreci devam eden İPA Projesine ivme kazandırdık. Spor alanında da 2500 kişilik kapalı spor salonumuz bitirilerek hizmete sunuldu. Tüm ilçelerimiz kapalı spor salonlarına kavuşturuldu. Ayrıca futbol sahası olmayan ilçemiz kalmadı. İl genelinde 43 okulun bahçesine basketbol sahaları yapıldı. Yine Eğriçayı alanında Tartan Atletizm Pisti ile Açık Kondisyon alanı ve Gazihan Dede de Su Sporları Merkezi bitirilerek hizmete sunuldu. Yine İl Özel İdaresi ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla kırsal kesime yönelik çok önemli yatırımlar hayata geçirildi.

20. Son olarak, Adıyaman'a farklı bir habercilik penceresi açan gazetemizle ilgili düşünceniz? Eksiğimiz şu da olsa daha iyi olur dediğiniz bir öneriniz var mı?

Adıyaman’ın sorunlarının dile getirilmesi ve halkın bilgilendirilmesi noktasında gazeteniz önemli bir işlevi yerine getirmektedir. İlimizin sosyal ve kültürel yaşantısında halkımızın duygularına tercüman, düşüncelerine ses olması temennisiyle bundan sonra ki yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

Sn.Valim,bu yoğunluk arasında bize vakit ayırıp içtenlikle sorularımıza cevap verdiğiniz için teşekkür eder,başarılarınız daim olsun diyoruz..ÖZEL RÖPORTAJ;R.Ferhat VURAL

 

 

adıyaman valiliği,vali mahmut demirtaş,ferhat vural,şehirde bu hafta gazetesi,adıyaman