Adıyaman fen lisesi bilim fuarı


TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında, Adıyaman Fen Lisesinde gerçekleşen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yoğun ilgi gördü. İki gün boyunca bilim meraklılarının beğenisine sunulan fuarın kapanışını Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman KILINÇ yaptı.

post

 Eğitim    2019-04-22  


Adıyaman Fen Lisesi’nin bu yıl 7.sini gerçekleştirdiği 4006 TÜBİTAK Bilim fuarının açılışına, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet ALTINDAL, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilimleri Bölüm Bşk. Prof. Dr. Mehmet TURGUT, Adıyaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hacı Daştan, Milli Eğitim Şube Müdürleri,  Adıyaman üniversitesinden Akademisyenler, Milli Eğitim Yöneticileri, STK Başkanları, Okul Müdürleri, Öğretmenleri ve Öğrencileri ile veliler katıldılar. Adıyaman Fen Lisesi spor salonunda gerçekleşen fuarda 18 öğretmen ve 72 öğrencinin hazırlamış olduğu birbirinden ilginç 32 proje iki gün boyunca bilim meraklılarının beğenisine sunuldu.

Adıyaman´ın ilk ve orta dereceli okullarından yüzlerce öğretmen ve öğrencinin ziyaret ettiği bilim fuarında, Bilim Fuarı Yürütücüsü Coşkun POLAT’ın koordinatörlüğünde Adıyaman Fen Lisesi Robotik Ve Kodlama Kulübünün hazırlamış olduğu projeler ile yıl boyunca yapılan akademik çalışmaların ürünü olan eserler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Adıyaman Fen Lisesi Müdürü Muharrem Aytekin; “Fen Lisesi olarak Adıyaman´da bilimsel etkinliklerde öncü olduklarını belirtip, gelişen dünya şartlarına ayak uyduran, çağın bilimsel, teknolojik ve inovatif gelişmelerini yakından izleyen gençlerin yetişmesi için gençlerin üretici yönlerini geliştiren bu gibi projeler çok önemlidir. Bu bağlamda TUBITAK 4006 Bilim Fuarında görev alan öğretmen ve öğrencilerimi gönülden kutluyorum." dedi.

Fuarın kapanışını yapan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman KILINÇ, Ülkemizin 2023 vizyon hedeflerini yakalaması için gençlerin böyle projeler geliştirip, yeteneklerini ortaya koymalarının yarınlar adına umut verici olduğunu belirtti.  Dr. Süleyman KILINÇ fuarda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere kutlayıp teşekkür etti.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

 

adıyaman,şehirde bu hafta,ferhat vural