Evde Sağlık Ekibi Hızır Gibi Yetişti


Basında yer alan “yaşlı kadın yardım bekliyor” haberinden sonra İl Sağlık Müdürlüğümüz harekete geçip Palanlı köyünde yaşayan bakıma muhtaç ve hasta olan yaşlı teyzemize Hızır gibi yetişti.

post

 Sağlık    2019-05-03  


Adıyaman Sağlık il müdürlüğü  tarafından yapılan açıklamaya göre," Palanlı Köyünde yaşayan 85 yaşındaki teyzemiz hemen aynı gün ivedilikle Evde Sağlık Hizmetleri ekibimizi gönderdik. Doktor arkadaşımız teyzemizi evde muayene etti. Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında kayıt altına aldı. Ayrıca teyzemizin başka ihtiyaçları vardı, bu ihtiyaçları ilgili talepleri de Sosyal Yardımlaşma Vakfına bildirildi.

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü evde sağlık hizmetleri birimi hakkında bilmek istedikleriniz:

 “Evde Sağlık Hizmetleri hastaneye gitmekte güçlük çeken, hastaneye ulaşmakta zorluk çeken, hastalığı sebebiyle ve yaşlılık sebebiyle insanlarımızın evde muayene olması, küçük tıbbi müdahalelerin evde yapılması, gerektiğinde kanının alınarak gerekli tahlillerin yapılması esasına dayanan Sağlık Bakanlığımızın yaptığı bir uygulama.”

 Evde Sağlık Hizmetlerine nasıl ulaşabilirsiniz?

Vatandaşlarımızın evde sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi için kendisi veya hasta yakınının en yakın hastaneye başvurması gerekiyor. Bununla birlikte 24 saat esasına dayanacak şekilde 24 saat açık olan 444 3833 ‘ü arayabiliyor, 444 EVDE tuşlarını tuşladığı zaman 24 saat evde sağlık hizmeti talebini iletebiliyor ve en kısa süre içerisinde ekibimiz kişiyi ziyaret ederek doktorumuz hastayı muayene ediyor, Evde Sağlık kapsamında kayıt altına alınıyor, kayıt altına alınan kişiler de belirli aralıklarla evlerinde ziyaret ediliyor. ŞEHİRDE BU HAFTA

 

adıyaman,şehirde bu hafta,ferhat vural