Karamollaoğlu:Barışı,adaleti, huzuru tesis etmemiz lazım


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde katıldığı iftar programında İslam coğrafyasının içinden geçtiği zor döneme dikkat çekti.

post

 Siyaset    2019-06-02  


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinden Adıyaman Kahta belediye başkanı seçilen İbrahim Yusuf Turanlı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. İlçe halkının davetli olduğu iftar programında Saadet Lideri Karamollaoğlu, Kahtalılar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

İftardan önce kısaca Kahta halkına seslenen Karamollaoğlu, Kadir Gecesi´nin tüm İslam âlemine hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Allah´a hamd ediyorum. Çünkü biz ülkemizde her yörede barışı, adaleti, huzurun tesisi için ve bulunduğumuz beldelerde yaşayan insanlarımızın hayatlarının biraz daha rahat olmasını, biraz daha adil davranılması için gayret sarf eden bir inanca sahibiz. İstiyoruz ki dertlerimiz, problemlerimiz çözülsün. Komşularımızın, hemşerilerimizin, akrabalarımızın problemleri çözülsün. Dertleri derman bulsun. Ülkemizde ve İslam âleminde yaşayan insanlarımız sıkıntılardan kurtulsun” dedi.

İslam coğrafyasının her tarafında kan ve gözyaşının hakim olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, “Şu an Yemen, Suriye, Arakan, Libya, Filistin ve Afganistan’a baktığımızda insanların her gün zulme uğrayarak hayatlarını kaybettiğine, insanların karınlarını doyurmayı bir yana bırakın, susuz ve ilaçsız kaldıklarına, geçimlerini sağlayamadıklarına şahit oluyoruz. Beni en çok üzen katliamları yapanların Müslüman kimliği omuzunda olanlardır. Birbirimizi yemeden rahat duramıyoruz, dertlerimize çare aramıyoruz.” dedi.

BU MESULİYET İKTİDARDA BULUNANLARIN OMUZLARINDA

İnsanların hayatlarının biraz daha iyi olması, daha adil olmak için gayret sarf eden bir inanca sahip olduklarını ifade eden Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

“Şu an Yemen, Suriye, Arakan, Libya, Filistin ve Afganistan’a baktığımızda insanların her gün zulme uğrayarak hayatlarını kaybettiğine, insanların karınlarını doyurmayı bir yana bırakın, susuz ve ilaçsız kaldıklarına, geçimlerini sağlayamadıklarına şahit oluyoruz. Beni en çok üzen katliamları yapanların Müslüman kimliği omuzunda olanlardır. Birbirimizi yemeden rahat duramıyoruz, dertlerimize çare aramıyoruz. Nasıl bir dünyada yaşıyoruz? Gözlerimizi açmaya, gerçekleri görmeye, bunların üstesinden gelecek politikalar üretmeye mecburuz. Özelikle bu mesuliyet iktidarda bulunanların omuzları üzerindedir.”

Turanlı: Kahta’mızın sorunlarına el atmaya başladık

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ise, “Güzel bir günde burada olduklarından dolayı Sayın Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu´na şükranlarımı sunuyorum. Bir seçim zamanı geldi geçti. Bu geçen sürede Kahta´mızın sorunlarına el atmaya başladık. Ramazan’ınızın ve Kadir Gecenizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önümüzdeki günlerde kutlanacak olan Ramazan Bayramı’nızın hepinize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Asnuk: emanetiniz emin ellerde

Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk ise, “Kadir Gecesi’nin hürmetine, Rabbimden niyazımız, Arakan’da, Yemen’de, Filistin’de, Suriye’de, Mısır’da hülasa bütün İslam coğrafyasında yaşanan acıların son bulması, ümmetin dirilişine vesile olacak bir uyanışa vesile olmasıdır. Kıymetli Kahtalı hemşehrilerim, çok yakın bir zamanda bir seçim süreci geçirdik. Siz bu  süreçte adeta bir destan yazarak zoru başardınız. Kahta  halkı olarak bu seçimde çok güzel bir mesaj verdiniz. Halka rağmen dayatma yoluyla milletin iradesine ipotek konulamayacağını herkese çok güzel gösterdiniz, ezberleri bozdunuz. Kendi iradenizi sandığa yansıtmak için var gücünüzle çalıştınız, bu çalışmada alın teri döken başta hanım kardeşlerimize, ana kademeye, gençlik teşkilatlarımıza ve emek veren herkese teşekkür ederim. Emanetiniz emin ellerde. Kıymetli başkanım Yusuf Turanlı Bey’in Kahta’da adil, şeffaf belediyecilik anlayışıyla yakacağı Milli Görüş belediyeciliğinin meşalesinin çok kısa süre içinde bütün ülkeyi aydınlatacağına inancım tamdır” diye konuştu.

Karamollaoğlu, Adıyaman ziyaretinin ardından Diyarbakır’a hareket etti.

ferhat vural,şehirde bu hafta,adıyaman