Adıyaman Kadın Doğum ve çocuk hastanesinde sıkıntılar bitmiyor!


Adıyaman üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde yeni doğan bebekler solum destekli kuvöz ve yeterli yer olmadığından dolayı diğer illere sevk ediliyor.

post

 Sağlık    2019-06-10  


Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde sıkıntılar bitmek bilmiyor.Gece 24'den itibaren muayene sırasına giren vatandaşların çilesi devam ederken ,yeni doğan bebeklerde  solunum destekli kuvöz ve yeterli yer olmadığından dolayı diğer illere sevk ediliyor.

Bu durumun kendilerinin mağdur ettiğini dile getiren vatandaşlar," Bebeğimiz sezaryenle doğdu.Anne ameliyatlı  bizi başka şehre sevk ediyorlar nasıl gidelim? Cebimizde para yok,bir paket mama 109 TL alacak gücümüz yok.Ambulans maliyeti de cabası.Lütfen yetkililere sesimizi duyurun buna bir çözüm üretsinler " dedi.Kendisinin düzenli bir işi olmadığını ve beden işçisi olduğunu söyleyen başka  bir vatandaş da, " Eşim sezaryenle doğum yaptı.Bize ' solunum destekli kuvöz ve yeterli yer yok' denilerek başka şehre sevk ettiler.Benim evde başka küçük çocuklarım da var,anne ameliyatlı mama alacak gücümüz yok bu durumda başka şehre nasıl gideyim? Koca hastane buna bir çözüm bulamıyor mu? Gerçekten mağdur oluyoruz.Allah rızası için bu sorunumuzu yetkililere iletin " dediler.ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman haberleri,şehirde bu hafta,ferhat vural