Saadet Partisinden Adıyaman Belediyesine uyarı!


Saadet Partisi Adıyaman İl başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında eski il halk kütüphanesinin sosyal tesise dönüştürülmesine karşı çıktı.

post

 Güncel    2019-07-01  


Saadet Partisi Adıyaman İl başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasını tam metni

“ADIYAMAN BELEDİYE MECLİSİNİ UYARIYORUZ..!!

Adıyaman çarşımızın en güzide yerlerinden biri ve mülkiyeti belediyeye ait olan eski il kütüphanemizin yerinin, maalesef üzülerek belirtiyoruz ki Adıyaman Valiliğinin teklifi ile bir sosyal tesise dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

Her tarafın betonlaştırıldığı,her şeyin istiflendirildiği, eski çarşıların yeni kalabalıkları karşılayamadığı böyle bir dönemde çarşının göbeğine yapılacak bir sosyal tesis nefessiz kalan çarşıyı daha da soluksuz bırakacaktır.

Demokrasi Parkı, Müze, Eski İL Halk kütüphanesi yeri ve gerekirse etrafındaki özel mülkiyete ait bazı yerlerin de kamulaştırılmasıyla  şehrin kültürel özelliklerini yansıtacak etkinliklerin yapılacağı yeşil bir alan, insanların dinleneceği , ailesiyle hoşça vakit geçireceği üzeri park ve altı otopark olacak şekilde bir yeşil alana dönüşmesi şehrimizin yararınadır.

Aksi takdirde bugün Kütüphane yerine, yarın müze yerine yapılacak betonarme yapılar yamalı bohça gibi eskinin devamından öteye geçemeyecektir.

Bahsedilen sosyal tesisler şehrin başka bölgelerinde yapılabilir ve yapıldığı yere de fevkalade katma değer katar

Saadet Partisi Belediye meclis üyeleri bu amaçla belediye meclisine bir önerge vermişler, umarım bu şehri seven sahip çıkan diğer üyeler de buna sahip çıkacaktır” denildi.ŞEHİRDE BU HAFTA

ferhat vural,şehirde bu hafta,adıyaman,adıyaman belediyesi,Adıyaman saadet partisi