Kahta sosyal hizmet merkezinden Okul Destek Projesi


Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinin etkinliğini artırmak, ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturmak, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanlar sunmak amacıyla oluşturulan Okul Destek Projesi KAHTA SOSYAL HİZMET MERKEZİ tarafından başarıyla sürdürülüyor.

post

 Güncel    22.07.2019 11:26:43  


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, ailelerin sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle çocuklarını kurum bakımına vermesinin önüne geçmek amacıyla yürütülen "Sosyal ve Ekonomik Destek (SED)" uygulamasının kapsamı  "Okul Destek Projesi" ile genişletilmiştir. Bu proje kapsamında ailelere farkındalık kazandırılması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanların sunulması amaçlanmaktadır. Çocuklar sadece maddi olarak değil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle desteklenmekte, ayrıca çocukların bu faaliyetlere katılmasını da  sağlanmaktadır. Böylelikle çocuklara sosyal fırsat eşitliği sağlanması, okula devam ile okul başarı puanlarının artmasına katkı verilmesi hedeflenmektedir.

Kahta Sosyal Hizmet Merkezi bu kapsamda bulunan çocuklar ve aileler ile birlikte çeşitli eğitim, sosyal sorumluluk, kültürel , sosyal, resmi ve özel günlere yönelik etkinlikler ve gezi faaliyetleri düzenlemektedir.  2019 yılı içerisinde Kurum bu kapsamda yaklaşık 700 kişinin katılımıyla; Fidan Dikimi, 23 Nisan kutlaması, Polis Teşkilatının Kuruluş Yıl Dönümü, Ramazan Ayı İftar Programı, Müzik Kursları, El Sanatları Kursu, Şanlıurfa ili Gezisi ve Kahvaltı Programları düzenlendi.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

 

kahta sed,osman yavaş,mustafa demir,şehirde bu hafta