Adıyaman CHP: Çocuk cinayeti faillerini lanetliyoruz


CHP Adıyaman İl başkanlığı,Adıyaman'da öldürülen 13 yaşındaki Hüseyin Nasrullah Çelik için basın açıklaması yaptı.CHP kadın Kolları Başkanı Songül Yavuz imzasıyla yapılan açıklama da şunlar kaydedildi.

post

 Güncel    05.08.2019 12:02:12  


Kıymetli Basın Mensupları ve Değerli arkadaşlarım;

"Bütün suçlar arasında vicdanımızı en çok yaralayan, öfkemizi en çok kabartan, bizi umutsuzluk ve kedere en fazla sevk eden suç nedir diye sorsalar, şüphesiz “çocuk istismarı/çocuk cinayetleri” deriz. Çünkü bir suçun kurbanı ne kadar savunmasızsa toplumun suçluluk duygusu o kadar artar.

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman’da henüz 13 yaşında olan evladımız Hüseyin Nasrullah ÇELİK bir vahşi tarafından acımasızca katledilip aramızdan alındı. Bu acı olay yediden yetmişe hepimizi üzüntüye boğdu.

Bu Ülkenin her yerinden CİNSEL İSTİSMAR, AİLE İÇİ İSTİSMAR, KADINA VE ÇOCUĞA TECAVÜZ haberleri yükseliyor. Ne yazık ki yılda ortalama 8 ila 10 bin çocuk istismara uğruyor. Türkiye'de çocuk istismarıyla ilgili dava sayısı son 10 yılda yaklaşık 3 kat arttı.

Rakamlar Türkiye’de çocuk istismarının giderek yaygınlaştığını ve çocuk istismarını önlemek için adım atması gereken yetkililerin bu artış karşısında hiçbir somut önlem almadıklarını açıkça ortaya koymaktadır!

Yetkililere sesleniyorum: Bu kadar zor mu çıkıp bu konularda yorum yapmak? sert bir dille bunun bir rezillik olduğunu,sapıklık olduğunu ,buna kalkışan istismarcıların, çocuklara,kadınlara zulmedenlerin en ağır cezayı alacağını,hiçbir şekilde affedilmeyeceklerini,cezaların hafifletilmeyeceğini söylemek.

Bu insanlık dışı yaratıklara ibretlik cezalar verilmeli,’ bir kereden bir şey olmaz’ laflarıyla geçiştirilebilecek bir konu değildir.Oysaki Çocuğu korumak devletin birinci görevidir. Çocuğa yönelik istismarı önlemek hem hukuki hem de insani bir görevdir.

Ne yazık ki bu durum kamuoyunda tek boyutuyla tartışılıyor.Caydırıcı yasaların bir an evvel çıkmasını ve gerekli tüm önlemlerin ivedilikle alınmasını, mağdur edilen aramızdan canice alınan ana kuzularının anısına ve vicdan sahibi bütün bireyler adına talep ediyor ve Çocuklarımıza yönelen cinsel, fiziksel ve duygusal şiddeti, çocuk cinayetlerinin her türlüsünü kınıyor, failleri lanetliyor ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman,çocuk istismar,cinayet,chp adıyaman