Tırpan Hocadan yeni Kitap:"Kur'an Diyor ki,Deki "


Yazar İmam-Hatip Mehmet Tırpan hocanın Altıncı Kitabı "Kur'an Diyor ki,Deki " isimli kitabı yöneliş yayınlarında çıktı.

post

 Kültür Sanat    23.08.2019 16:49:47  


  Kitapta, İnsan hakları evrensel beyannamesinden,Kur'an'ı oku öğüt al, Kur'an neden yeterlidir gibi bir çok başlıkta günümüz sorularına cevaplar yer alıyor.Dini bir rant kapısı olarak gören din baronlarına da ayrı bir başlık açan Tırpan Hoca'nın bu son kitabı epey ses getireceğe benziyor.

Kitaptan," Neden mi KUR'AN'ı okutmuyorlar? Neden mi KUR'AN'ın üstünü örtüyorlar? Neden mi KUR'AN'ı zor'laştırıyorlar? Neden mi "anlamaya çalışmayın, Anlamazsınız, sapıitrsiniz" diyorlar? Neden mi KUR'AN talebelerine sapık, KUR'AN Müslümanlığına sapkınlık diyorlar? Çünkü korkuyorlar.. Çünkü insanlar KUR'AN'I anladıkça, Kavradıkça deşifre oluyorlar. Müşteri kaybediyorlar. Kandıracak, aldatacak, sömürecek Müşteri bulamıyorlar. İnsanlar KUR'AN' kavradıkça; Kitleleri ALLAH ile aldatamıyorlar. Çünkü KUR'AN' anlayanlar, kavrayanlar Gerçeği görüyorlar. Görüyorlar ki; ALLAH'ın elçilerine vermediği vasıfları Bu din tüccarları, Şeyh, evliya, gavs diyerek Kerameti kendinden menkul Kullara veriyorlar.

Kulla kulluk ettiriyorlar.İnsanlara putperestlik yaptırıyorlar.Kim olursa olsun,soyu supu,ırkı ne olursa olsun,hiç bir insanın insandan üstünlüğü yoktur.Üstünlük takvadadır.Ve kimin daha takvalı olduğunu ALLAH bilir.

Hiç kimseye ilahi nitelikler atfetmeyin.Hiç kimseyi yüceltmeyin.

Rabbimiz yalnız seni yüceltiriz.(Müddessir 3)Yalnız sana Kulluk eder,Yalnız senden yardım dileriz.(Fatiha 5)"

Mehmet TIRPAN- 1968 Adıyaman doğumlu. ilk orta tahsilini Adıyaman'da tamamladı. 1990'da Şura adlı gazeteyi çıkardı. 1995'de Mardin/ Kızıltepe müftülüğünde göreve başladı. Diyanette murakıp Sosyal 145 151 ve .154 Îmam-Hatip olarak görev yaptı şuanda çalışma Aile ve Hizmetler Müdürlüğünde Din Görevlisi olarak çalışan yazarın daha önce Ahid Yayınlarından; Medeniyetlerde Kadın , Aykırı Yazılar, Peygamberimizin 24 Saati, Oruç Rehberi ve Peygamberimizin Dilinden Dua ve Zikirler adlı kitapları yayınlandı. .158 Yazarın şuan elinizde olan kitabı dışında baskıya hazır; Peygam- berler ve Kavimlerinin Helak Sebebi, Hadis Araştırmaları, Sorulara Kur'an'dan Cevaplar diye üç çalışması bulunmaktadır. ŞEHİRDE BU HAFTA

 

mehmet tırpan,kitap,şehirde bu hafta