Adıyaman İHD'den Kayyuma tepki!


İHD Adıyaman şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında,İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır,Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerine kayyum atanmasına tepki gösterdi.

post

 Güncel    25.08.2019 14:18:11  


İHD Adıyaman şube başkanı Avukat Bülent Temel tarafından yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi.

"Demokrasinin ilk ve olmaz şartı seçmen iradesini tanımaktır.Bu iradeye saygı göstermek ve sahip çıkmak,barış ve demokrasiyi korumak herkesin görevi ve hakkıdır.Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş-Başkanı A.Selçuk Mızraklı,Mardin Büyükşehir Belediye Eş- Başkanı Ahmet Türk,Van Büyükşehir belediye Eş-Başkanı Bedia Özgökçe Ertan Vatikan,İzlanda,Malta gibi devletlerin nüfusundan daha fazla yüzbinlerce oy alarak seçilmişlerdir.Bu kadar oy alarak seçilmiş insanlara ve seçmenlerine aldırmadan belediyelere Kayyım atanmış anti demokratik bir yöntemdir.   

Anayasa'nın 38.maddesinden masumluk hakkı düzenlenmiş olup kesinleşmiş mahkeme kararı ile hüküm giymedikçe kimsenin suçlanamayacağı kuralı bulunmaktadır.Görevden alınan belediye başkanlarıyla ile ilgili bir ceza yok iken görevden alma hem anayasaya aykırıdır hem  de ceza mevzuatımız bakımından suçtur.

 Siyasi iktidarın seçimlerle ele geçiremediği belediyeleri anti-demokratik yasa ve yetkilerle ele geçirme operasyonudur.

Ayrıca;Bakanlık gerekçesinde ifade edilen görevden alma posedürü geçici olup bu durumda belediye meclisinde geçici olarak belediye başkanlığına vekalet edecek kişinin seçilmesi gerekmektedir.Ancak bunun yapılmayıp doğrudan doğruya valilerin görevlendirilmesi tam anlamıyla bir OHAL işlemidir.

Siyasi iktidarı kayyum atamalarında vazgeçmeye ve seçilmiş belediye başkanlarını göreve iade etmeye,tüm yurttaşları da barış ve demokrasiyi korumaya kendi iradelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz "dedi. ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman,ihd,kayyum,şehirde bu hafta