Belediye Başkanlarımızı Şeffaf Olmaya Davet Ediyoruz


Bütün il,ilçe belde başkanlarımızı icraatlarını kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyoruz.

post

 YEREL    03.10.2019 10:32:25  


Seçimlerden önce neredeyse bütün Belediye başkanlarımız "şeffaf belediyecilik" vaadinde bulundular.Ancak aradan neredeyse yedi ay geçmesine rağmen kamuoyunun beklentileri doğrultusunda  vicdanları rahatlatan bir şeffaflığa şahit olmadık.

Sayın belediye başkanlarımıza çağrıda bulunuyoruz.Şeffaflık bir kaç kuruş verip abone olduğunuz ajanslara servis ettiğiniz," yaralı kedi tedavi edildi,kaldırım taşları yenilendi,falancalar başkanı ziyaret etti/başkan filanca kurumu ziyaret etti.." türünden çiçek/böcek haberleri değildir.

1-Seçildikten sonra kaç eleman aldınız,bu elemanları liyakat/ehliyet esaslarına göre mi yoksa eş,dost akraba, parti kriterlerine göre mi aldınız?

2-Göreve başladığınızdan beri hangi ihtiyaca göre ve nerelerde imar değişikliği yaptınız?

3-Hangi kalemlerde ihale açtınız ve bu ihaleleri kimler aldı?Bu ihaleleri alanların seçildiğiniz parti ile bir bağı var mı? 10 Tl'na alınan aynı ürün bu yıl neden 20 TL'na aynı şahıs/firmadan alınıyor? Ne değişti?

4-İş makinesi ya da araç kiralama yoluna gidildi mi? Kiralandıysa kimlerden kiralandı, süresi ve bedeli ne kadar?

5-Her ay gelir/ gider,imar,ihale vb  icraatlarınızı kamuoyuyla paylaşıp haber sitelerine servis etmeyi düşünüyor musunuz? Kamuyu bu konularda sizden "şeffaflık" bekliyor.Sizden gelecek cevapları da noktasına virgülüne dokunmadan burada yayımlacağımızın sözünü veriyoruz.Sizin başarınız şehrimizin güzelleşmesi demektir.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

#süleyman kılınç #adıyamanbelediyesi #kahtabelediyesi #yusufturanlı #iskenderyıldırım #gölbaşıbelediyesi #sincikbelediyesi #mehmetkorkut #besnibelediyesi #mehmetemre #belediyelerbirliği #şehirdebuhafta #gergerbelediyesi #çel