Gastrofiyasko


Son yazacağımız cümleyi baştan yazalım “Adıyaman gastronomi günleri” fiyaskoyla sonuçlandı

post

 YEREL    05.10.2019 22:56:43  


Neden fiyaskoyla sonuçlandığını tek tek yazalım

Kortej yürüyüşü fiyaskoydu,trafik allak bullak oldu insanların tepkisini çekti,halbuki bir saat öncesinden kortejin geçeceği güzergah tek taraflı trafiğe kapatılabilirdi.

Fiyaskoydu,bildik protokol ve bir kaç STK başkanından başka kimse yoktu.Adıyamanlı yoktu,253 bin nüfuslu bir şehirde halktan 253 kişinin katılmaması aslında fiyaskodan öte dramdır!

Kortejin demokrasi parkına varmasından sonra usulen bir kurdelenin kesilmesi ve hiçbir konuşma yapılmaması fiyaskoydu.

Adıyaman’ın mutfağı sadece etsiz çiğköfteden mi ibaret? Adıyaman tavası,bombarı,hıtabı meyir çorbası ve daha bir çok yemek çeşidi yemekten sayılmıyor mu?

Konferans fiyaskoydu. 500 kişilik salonda 50 kişinin olmaması nasıl izah edilir?

Hele bayan Prof’un her cümlenin  sonunda “kitabımda bunların hepsi  var “demesi, sanki Hanımefendi kitabının tanıtımı için gelmiş gibi,keza bay Prof da öyle,kırmızı biberin faydasından konuşuyor yahu biberin 2 şehri var K. Maraş ve Ş. Urfa.Sen bizim Adıyaman'ın mutfağından haber ver, tabi bilgin varsa!

“Adıyaman gastronomi günleri “ diye sadece  1.2 leğen çiğköfte ortaya koymak Adıyaman'ın yemek kültürüne hakarettir.

Maalesef bu organizasyonu tertip edenler,yeterince tanıtmayanlar eline yüzüne bulaştırmıştır.Bir kentin yemek kültürü,sadece  medyatik bir iki kişiyi ve bir ulusal tv kanalını davet ederek tanıtılmaz.

Organizatörler sınıfta kaldınız! ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman gastronomi günleri,şehirde bu hafta