Keşke daha fazla istekte bulunsaydık


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dün Adıyaman'a gelerek tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti.Sayın Bakan gelmeden 2 gün önce bu sayfada özellikle turizmin canlanması için bazı taleplerde bulunmuş,Kültür ve Turizm bakanlığını ve sayın bakanı etiketlemiştik.

post

 Turizm    28.10.2019 12:53:35  


Demek ciddiye alınmışız ki, sayın bakanda bu isteklerimizin çoğunu onayarak bunların hayatta geçirilmesi için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un vaatleri:

-"Tanıtım filmlerinde Nemrut Dağı’na özellikle yer verdik. Bu tanıtım filmleri 18 ülkenin en çok izlenen televizyon kanalında yayınlanacak. Sonrasındaki dijital medyanın yoğun olduğu 45 ülkede bu tanıtım filmlerini yayınlatacağız. Bu bağlamda Adıyaman’ın eski turizm günlerini geçmesini hedefliyoruz."

-“Bir proje yapacağız. 2020-2021 ve 2022 yıllarını kapsayacak projelendirme dahilinde özellikle Nemrut, Cendere Köprüsü, eski Kahta Kalesinin onarımı gibi noktalarda ağırlık verilecek."

-"Nemrut Dağına ise uzun zamandır gündemde olan ve çok sorulan raylı sistem projesi var. Bu projeyi de bu sene hızlandıracağız. "

- Özellikle Perre Antik Kenti ilgi çekecek noktalarından biri Adıyaman’ın. Bütün bunlar bir eylem planı çerçevesinde 1 ay içerisinde valimizin koordinatörlüğünde hazırlanacak."

- "Turizm Bakanlığımızda bu projeler değerlendirilecek ve yıllık ne kadar bir kaynak gerekiyorsa proje dahilinde biz aktarmaya başlayacağız. 2022’ye kadar Adıyaman’ın her yıl turist sayısını artırarak hak ettiği turizm gelirlerine sahip olmasına kararlıyız” dedi.

Ve diyoruz ki; Keşke daha fazla istekte bulunsaydık.Adıyaman Turizmi için çok önemli olan bu projeler inşallah lafta kalmaz.Bir gazeteci olarak bu vaatlerin takipçisi olacağız.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

adıyaman,kültür ve turizm bakanlığı,mehmet nuri ersoy,nemrut dağı