Şizofreni hastalığı ve bipolar bozukluğu konferansı


Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından Adıyaman Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı ve Adıyaman Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi iş birliği ile Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç konferans salonunda 30 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 14.00’te “ŞİZOFRENİ ve BİPOLAR BOZUKLUK: RUH SAĞLIĞI ve DAMGALAMA” konulu konferans verildi.

post

 Sağlık    01.11.2019 14:51:50  


Konferansa konuşmacı olarak Toplum Ruh Sağlığı Merkezinden Uz. Dr. Sema SAĞLAM, Psikolog Mahmut Gazi BAYAT ve Adıyaman Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Ahmet TANHAN, Uz. Psikolog Cihat ÇELİK, Pdr bölümü öğrencilerinden Mehmet CAN katılmıştır. Adıyaman Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katıldığı konferansa yoğun ilgi gösterildi.

Konferansa katılanlara şizofreni hastalığı ve bipolar bozukluğuyla ilgili bilgi verildi. Hastalıkların tanısı, belirtileri, tedavi yolları ve risk faktörleri anlatıldı. Hastalığın tedavisinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin önemi anlatıldı. Konferanstan sonra katılımcıların soruları yanıtlandı.

Konferanstan sonra katılımcıların sorularını yanıtlayan Dr. Sema SAĞLAM bir hastasının “Bu hastalık bir çocuk gibidir elinden tutup yetiştirmek gerekiyor.” dediğini söyledi. “Bu hastalıklar en fazla gençlik dönemlerinde ortaya çıkmaktadır. Sinsi bir şekilde ilerler veya akut bir şekilde ortaya çıkar. Hastalar toplumda damgalandıkları için ve dışlandıkları için son derece rahatsızlar, onların da duyguları var. İşlevsellikleri bozulmadan müdahale edildiklerinde veya tedavi edildiklerinde topluma tekrar kazandırılacaklarını ve rutin bir şekilde gündelik hayatlarını sürdürebilirler.” dedi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin hastalar için önemini vurgulayan Psk. Mahmut Gazi BAYAT   “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastaların çeşitli etkinlikler yaptığı, kendilerini ifade edebildikleri ve yeni şeyler öğrendikleri bir yerdir. Bir okul gibidir. Hastalar burada personellerin yardımıyla belirlenen hedeflere ulaşmak için çaba sarf ederler.” dedi.ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman,sağlık konferans,bipolar,şehirde bu hafta