SANİYE ÖĞRETMENDEN “ÖRNEK” DAVRANIŞ


20 YIL ÖNCE GÖREV YAPTIĞI “YAZIBAŞI” (AZİKAN) İLKOKULUNA İSTANBUL’DAN HEM KARDEŞ OKULLAR HEM DE 100 BİN TL DESTEK SAĞLADI

post

 Eğitim    2016-01-25  


  Saniye Güleşli isimli bayan öğretmen, bundan tam 20 yıl önce öğretmen olarak görev yaptığı “Yazıbaşı” (Azikan) ilkokulunu ve öğrencilerini unutmadı. İstanbul Bizimkent ilkokulunda, okul idaresiyle birlikte bir çalışma yaparak hem eski okuluna kardeş okul yaptı, hem de başka okul idareleriyle irtibata geçerek eski okuluna ve öğrencilere 100 bin TL yardım topladı. Saniye öğretmenin bu vefası, hem köylülerden hem de eski öğrencilerinden büyük takdir gördü.

  İstanbul Bizimkent ilkokulundan Adıyaman Yazıbaşı (Azikan) ilkokuluna kardeşlik köprüsü. Halen İstanbul’da "büyükşehir Hüseyin Anadolu lisesinde kütüphane görevlisi olarak görev yapan Saniye öğretmen, okul müdürü Abdullah ALP ve diğer duyarlı öğretmenlerle beraber 20 yıl önce görev yaptığı okula yardımda bulundular.

  Bundan 20 yıl önce Yazıbaşı (Azikan) köy okulunda öğretmenlik yapan saniye Güleşli, eski okuluna İstanbul’dan bir ilkokulu hem kardeş okul yaptı hem de 100 bin liralık maddi destek topladı. Aynı zamanda İstanbul Bizimkent İÖO, Koç ortaokulu, Büyükşehir Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi ile Yazıbaşı (Azikan)köyü ilkokulu kardeş okul oldular. Yapılan çalışma neticesinde öğrenciler için ayakkabı, giysi, 250 çift bot, 200 adet mont, projeksiyon cihazı, kırtasiye malzemesi, kaynak kitap, spor malzemesi, okulunun tamiratı için malzeme ile çocuklara bolca oyuncak temin edildi.

  Köydeki okula kırtasiye malzemesinden giyime kadar öğrencilerin tüm ihtiyacını karşılayan Saniye öğretmen "yaptığımız yardımlar maddi anlamda 100 bin TL ye yakın olduğunu ifade etti. İşin maddi yönünden çok manevi yönünün daha önemli olduğunu belirten Saniye öğretmen,”bizler İstanbul’dan Adıyaman’a sevgi ve kardeşlik köprüsü kurmak istedik. Sağ olsun okul yönetimi ve duyarlı arkadaşlar büyük bir özveri ve sevgiyle bu işe katkıda bulundular" dedi.

 “Yazıbaşı” (Azikan) köyü sakinlerinden ve aynı zamanda 20 yıl önce Saniye öğretmenin öğrencilerinden olan resim ve heykeltıraş Ayhan Yıldırmaz ise, “okullarına yapılan yardımın çok manidar olduğunu çünkü Saniye öğretmenin bu katkısının çocuklarımızın kültürlü ve bilgili yetişmesine vesile olacaktır" dedi.HABER MERKEZİ