Eski Samsat Kaymakamına Beraat


FETÖ'den açığa alınan Samsat eski Kaymakamı Yusuf Yıldırım,2 yılın sonunda yargılandığı davada beraat etti.

post

 Güncel    11.11.2019 11:20:36  


Kaymakam Yusuf Yıldırım 20 Aralık 2016 tarihinde Adıyaman'ın Samsat ilçesine Kaymakam olarak  göreve başlamıştı.İçişleri Bakanlığınca, devam eden FETÖ soruşturmaları kapsamında, 26 Ekim 2017 tarihinde görevinden alınmıştı. Yaklaşık 1 yıl Samsat ilçesinde görev yapan Yusuf Yıldırım’a görevden alındığına dair tebliğ yapılmıştı.

Gaziantep 9.Ağır Ceza mahkemesinde devam eden dava 5 Kasım 2019 tarihinde karara bağlandı ve Kaymakam Yusuf Yıldırım'ın  BERAATİNE karar verildi.Kararda," Her ne kadar sanık hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan cezalandırılması talebi ile mahkememize  kamu davası açılmış ise de,sanığın atılı suçu işlediğine dair cezalandırılmasına yeterli derecede her türlü şüpheden uzak,kesin ve inandırıcı kanıtlara ulaşılamadığından sanığın müsnet suçtan BERAATİNE " karar verildi.

Kendisine ulaştığımız Kaymakam Yusuf Yıldırım gazetemize yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi."Açığa alındığım haberinin ilçeye ulaşması üzerine evimin önüne büyük bir üzüntüyle gelen ilçe sakinleri ve yöneticilerine şunu söylemiştim.Hiç merak etmeyin üzülmeyin.Burada ya bir iftira ya da hata var. En kısa zamanda bu lekeyi üzerimden atıp görevime döneceğime söz veriyorum size. Buradan başım dik ayrılıyorum başım dik geleceğim demiştim.Süreç beklediğimden  uzun sürdü ama sonunda aklanmak çok mutlu etti beni.Mahkemenin verdiği karardan mutluyuz.Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.Bize yapılan iftiradan dolayı elbet üzgünüz,maddi ve manevi kaybımız oldu ama hiç bir zaman devletimize küsme gibi bir  düşüncemiz olmadı,olamaz.Bize bu iftiraları atanları da Allah'a havale ediyoruz.Biz her zaman devletimize milletimize hizmet aşkıyla yanıp tutuştuk bundan sonra da böyle devam edecek.Beklentimiz bir an önce görevimize iade edilmemizdir" dedi.

Kaymakam Yıldırım'ın bu karardan sonra kısa süre içerisinde görevine iade edilmesi bekleniyor.ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman,samsat,kaymakam,yusuf yıldırım,beraat,fetö,şehirde bu hafta