Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hırsızlık,Yolsuzluk,Torpilden Hiç Konuşmadı!


Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle Adıyaman’a gelen diyanet işleri başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,yolsuzluk,hırsızlık kul hakkı ve torpilin günah olduğundan hiç bahsetmemesi katılımcılar tarafından yadırgandı.

post

 Güncel    13.11.2019 10:36:17  


Adıyaman da düzenlenen konferansta aile bağlarına değinen diyanet işleri başkanı Erbaş,konuşmasının neredeyse tamamını hazırladıkları kısa filme ve gelen tepkilere ayırdı. Erbaş “Dünyevileşme arttıkça aile bağları da kopuyor. Her şeye rağmen Dünya’da aile bağları en güçlü olan toplum hangi toplum diye sorarlarsa ‘bizim toplumumuz’ diyebilirsiniz. Ama bunu korumamız lazım" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan kısa filmler ile ilgili eleştirileri cevaplayan Erbaş, “Biraz önce seyrettiğiniz kısa filmler var. Bir hanım kardeşimiz eşine bir çay getiriyor. Onun kendisiyle ilgilenmediğinden yakınıyor. Farkındalık uyandırmak için, eşler birbirine daha sıcak davransınlar, daha yakın olsunlar, aile olsunlar, aile olduklarını göstersinler diye böyle bir kısa film yaptık. Bir dakika bile değil. Buna bile tahammül edemeyen kesimler var" dedi.

Toplumda aileyi en çok tahrip eden olayların başında gelen yolsuzluk,torpil,hırsızlık kul hakkına girmenin günah olduğuna değinmeyen diyanet işleri başkanı Erbaş'ın rutin konuşması salonda bulunan bazı katılımcılar tarafından yadırgandı.Gazetemize konuşan bazı katılımcılar," Diyanet işleri başkanı sadece bunları konuşmak için mi Adıyaman'a geldi? Bugün toplumda torpil,adam kayırma kul hakkı,faiz almış başını gitmiş,gençler uyuşturucunun kıskacında,tv'ler resmen aileyi tahrip ediyor, diyanet işleri başkanı neden bunlardan konuşmaz?" diyerek tepkilerini dile getirdiler.ŞEHİRDE BU HAFTA

ali erbaş,diyanet işleri,adıyaman,konferans