“Adıyaman'ın Geleceğinde Tarım ve Gıda” paneli


Adıyaman’da çeşitli kuruluşlar tarafından “Adıyaman’ın Geleceğinde Tarım ve Gıda” paneli düzenlendi.

post

 Ekonomi    30.11.2019 11:57:59  


  Programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynal Tümsavaş, tarım, üretim ve paylaşma konusunda Türkiye’de önemli problemler olduğuna vurgu yaptı.

  Üretimin ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığını belirten Tümsavaş, “Dünyadaki 8 milyarlık nüfusun yüzde 10’u açlıkla mücadele ediyor. Bu insanlar, genellikle emperyalist güçlerin baskı altında tuttuğu ülkelerde yaşayan insanlar. Üretimin yeterli olduğu dönemlerde de açlıkla mücadele eden insanları görmek, tarım ürünlerinin dengeli bir şekilde paylaşılmadığını göstermektedir. Var olan sorunun çözümü, akıllı ve gerçek verilere dayalı bilimsel yaklaşımlarla sağlanabilir” dedi.

  Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan ise yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen etkinliğin ardından elde edilecek olan verilerin hayati önem taşıdığını belirterek, “Adıyaman’da yıllardan bu yana mücadelesini sürdürdüğümüz bir konu üzerine  birbirinden önemli dört kurumun paydaş olarak elini taşın altına koyması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu organizasyonun önemli sonuçlar çıkaracağını düşünüyorum. Tarım ve üretim anlamında önemli bir ivme kazanmış, çıtasını yükselten bir Adıyaman için çok güzel işler başaracağımızdan hiç şüphem yok” ifadelerini kullandı.

  Panelde konuşan Adıyaman belediye başkanı Süleyman Kılınç ise, tarım alanında teorik bilginin yanı sıra pratiğe de önem verilmesi gerektiğini söyledi.

  Kılınç, “Tarım Adıyaman İçin çok önemli bir husus. Tarım, insanımızın önemli geçim kaynaklarından biri. Tarımda ve üretimde devamlılığın esas olduğu su götürmez bir gerçek. Üretimin devamlılığı anlamında bugün burada dört önemli kurumun bir araya gelmesiyle birlikte güzel kararlar alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

  Panelin bilimsel oturum kısmında, İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz tarafından “TRC 1 Bölgesinde Tarımsal Kalkınmanın Yeri ve Önemi”, Dr. Nevzat Birişik tarafından “Adıyaman’ın Geleceğinde Tarım ve Gıda, Stratejiler ve Öneriler”, Dr. Ayşe Ceren Bayram tarafından “Adıyaman’da Organik Tarımın Geçmişi: AR-GE ve Üretim”, Dr. Ramazan Aslan tarafından “Adıyaman’da Tarım Sektörünün Sosyal ve Ekonomik Eğilimi”, Dr. Ela Tohumcu tarafından “Adıyaman’da Organik Tarım Eğilimi”, Adil Alan tarafından ise “Ulusal Tarım Şurası ve Adıyaman’ın Katkısı” konularında sunumlar yapıldı.

  Panelin ardından panelistlere  teşekkür belgesi ve plaket takdimi yapıldı.

#adıyaman #tarım #panel #adil alan #şehirde bu hafta