OTOGARIN AÇILIŞI BAHARA MI KALDI ?


YENİ OTOGAR NEDEN AÇILMIYOR? İLK İHALE NEDEN İPTAL EDİLDİ, İKİNCİ İHALE NE ZAMAN YAPILDI? NEDEN KİMSENİN HABERİ YOK?

post

 Güncel    2016-01-27  


Adıyaman belediyesi eski belediye başkanı Necip Büyükaslan döneminde yapımına başlanan, şimdiki belediye başkanı F. Hüsrev Kutlu döneminde bitirilen Adıyaman yeni otogarının açılmaması kafalarda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor. Tamamlanan yeni otogarın 157 hizmet noktası Eylül 2015 tarihinde ihale edilmiş ve bir firma açık arttırma ile hizmet noktaları kira ihalesini kazanmıştı. Ancak iddialara göre ihaleyi kazanan firma hizmet noktalarının kiralarının çok yüksek olması nedeniyle istediği satışları yapamamış ve ihaleyi bir şekilde iptal ettirmiş. Daha sonra Adıyaman belediyesi başka bir ihale yapmış. Ancak ne ihalenin tarihi, ne ihaleyi alan firma, ne de ihalenin miktarı açıklanmadı. Bu nedenle ihale süreci hakkında kimse bir fikir sahibi değil. Yani milyonlarca liralık yatırım, kaderine terk edilmiş durumda. Ne, açılıp açılmayacağı netlik kazandı, ne de zamanı hakkında bir açıklama yapılıyor. İnşaat döneminde il dışından çok sayıda firmanın otogar ’da ofis ve satış bürosu açacağı açıklanmış, hem otogar, hem de Nissibi köprüsünün hizmete girmesiyle birlikte Adıyaman ekonomisi de canlanacaktı. Ancak gecikmeler nedeniyle ne Adıyaman’a yabancı firma geliyor, ne de eski otogardaki o köhne görüntünün önüne geçiliyor.

Yeni Otogarın fiziki yapısı ise şöyle: otogarın toplam alanı 35 bin metre kare. Otogar içerisinde yer alacak olan yazıhaneler, kafeterya, lokanta, mescit ve çeşitli sosyal alanların yapılacağı alan ise 6 bin metre kare alandan oluşacak. Otobüs peronlarının bulunduğu alan ise 4 bin 500 metre kara alandan ibaret olup kapalı alanın miktarı 10 bin 500 metre kare olacak. Diğer kalan alan bölüm ise açık alan olacak. Otogar içerisinde oluşacak olan mekanlar sayesinde vatandaşların alışveriş yapabileceği, yemek yiyebileceği çayını ve kahvesini için dinlenebileceği bir mekan haline gelecek.

Adıyaman belediyesi tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, Konu ile ilgili Kamu İhale Kurumunun ildeki bazı basın organları aracılığıyla yayımlattığı ihale yoluyla ilgililere duyurulan iş ile toplamda 157 hizmet noktasının kiraya verileceği bildirildi.8 Eylül 2015 tarihinde Adıyaman Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleşmesi planlanan ihale ile ilgili bilgi veren yetkililer, şu açıklamalarda bulundular: “Mülkiyeti belediyemize ait olan Adıyaman otogarımız içerisindeki işletmelerin kira ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. ve müteakip maddeleri gereği açık arttırma teklif ihale usulü ile bir yıllığına kiraya verilmesi işi ihalesi yapılacaktır”.Yetkililer ayrıca, otogar içerisinde bulunan iş yerlerinin kiralama işinin tek bir elden yapılacağını da sözlerine ekleyerek, iş yerlerinin ayrı kiralama işinin ise ihaleyi alan firma yada kişi tarafından yapılabileceğini bildirdi.HABER: TAYFUN GÜZEL

adıyaman,otogar,şehirde bu hafta