YÜKSEK BAĞKUR PRİMLERİ, ESNAFIN BELİNİ BÜKTÜ


ESNAF KEFALET VE KREDİ KOOPERATİFİ BAŞKANLARI ASLANTÜRK VE SALMAN, “SORUN ÇOK BÜYÜK, BU KONUYU ANKARA’DA VEKİLLERİMİZLE VE BAKANIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ” DEDİLER.

post

 Ekonomi    2016-01-27  


Adıyaman’da SSK primleri ile BAĞKUR primlerinin yükselmesine tepkiler devam ediyor. 1016 yılı itibariyle SSK ve BAĞKUR primlerine yüzde 30’lara varan zam yapılması esnafı kara kara düşündürüyor. Son yapılan zamlardan sonra en düşük BAĞKUR primi 568 TL’ye yükseldi. Çevre illere kıyaslandığında bu primler oldukça yüksek. Esnaf kuruluşları yapılan bu zamlarla birlikte zaten zor durumda olan esnafların borçlarını ödeyemeyeceklerini ifade ettiler.

Adıyaman esnaf kefalet ve kredi kooperatifi başkanı Abuzer Aslantürk ile yeni esnaf kefalet ve kredi kooperatifi başkanı Mustafa Salman yaptıkları açıklamalarda çoğu esnafın siftahsız işyerin açıp kapattığını örnek gösterdi. Abuzer Aslantürk,  “zaten esnaf ödeme güçlüğü çekiyor, kirasını doğru düzgün yatıramıyor. Banka borçları almış başını gidiyor, bir de SSK ve BAĞKUR primlerinin bu kadar artmasını kaldırabilecek esnaf sayının çok fazla yok. Olanlarda borçlanarak borç ödemek zorunda kalıyorlar. Bizler, milletvekillerimizle, çalışma bakanımızla bu konuları görüşüp esnafa yardımcı olmalarını isteyeceğiz. Bu konuda çalışmalarımız var” dedi.

Mustafa Salman ise, “şu anda bir adaletsizlik var. Şanlıurfa’da çok düşük sevide. Bugün Adıyaman’da bir BAĞKUR 570 TL’ye yükseldi. Esnaf kirasını ödeyemiyor, vergisini ödeyemiyor. Sağ olsun Adıyaman’daki gazeteci arkadaşlarımız da gündeme getiriyor. Günde belki odamıza 100 kişi geliyor ve bunların hemen hemen hepsi BAĞKUR primlerinden şikâyetçi. Yaşanan sıkıntılarla ilgili önümüzdeki günlerde Ankara’da temaslarda bulunarak bu primlerin yüksek olmasından kaynaklanan sorunları yetkililere ileteceğiz. İnşallah sivil toplum örgütleri olarak bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.HABER MERKEZİ 

abuzer aslanturk,mustafa salman,şehirde bu hafta,bağkur prim