Siyaset Cephesinde Sıcak Gelişmeler


AK Partiden ayrılan eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun Partisini kurmasıyla, gözler Ali Babacan'ın kuracağı yeni Partiye çevrildi.

post

 Siyaset    16.12.2019 10:41:43  


Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu partinin kurucular kurulunda AK Parti Adıyaman Eski il başkanı Seyfettin Bilen ve Eczacı Hacı Mehmet Karataş da yer aldı.Ak Partiden istifa eden eski İl başkanı Abdurrahman Dimez'de Davutoğlu ile birlikte hareket edeceğini ancak aktif bir görevde yer almayı  düşünmediğini söyledi.

Seyfettin Bilen

Bilen, Ak Partiden istifa sürecini ve bugün Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi  kurucular kurulunda yer almasını gazetemize değerlendirdi.   

Ak Partiden istifa süreci

"Ak Parti'de gerek il başkanı gerek belediye boyutuyla bazı sorumluluklar üstlenmiş oldum. Bana verilen görevin hakkını verdiğime inanıyorum.Elimden geldiğince daha iyisini yapmaya gayret ettim.

Ak partide siyaset icra ettiğimiz dönemlerde özellikle yerel düzeyde etkili olan,Ak partinin yetkilileri ile ekip ruhuyla çalışamadık, uyum problemi olduğundan dolayı hizmet odaklı bir siyaset icra etme imkanı bulamadığım için istifa süreci gerçekleşti.Nihayetinde bir Kasım’dan sonra kendi irademle istifa ettim.Aslında ben o zaman Siyasette noktayı koymuştum bir daha siyaset yapmayı düşünmüyordum.

İl Başkanlığım zaten sayın Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı genel başkanlığı döneminde ve onun oluruyla oldu. Ahmet Davutoğlu’na da 2 binli yıllardan bu yana kalbi bir muhabbetim var itimadım var."

Gelecek Partisi

"Ahmet Davutoğlu'nun  alternatif siyaset icra etme yolları ve çalışmaları parti kurmakla neticelendi.Süreç nasıl işleyecek derseniz şunu söyleyim, benim sayın Davutoğlu ile  mutat görüşmelerim zaten ara ara devam ediyordu.Bu siyasi mülâhazalar adına da birebir görüşmeler yaptık sağ olsun fikrimizi sordu,değerlendirmemizi aldı,biz de aklımızın erdiği doğru bildiklerimizi kendisine aktarmış olduk.Partileşme sürecine girince  partinin başarılı olması ülkenin yarınları, ülkenin yarınlarına dair neslin ihyasına ve ıslahına,kalkınmasına dair Ahmet Davutoğlu'na olan muhabbet ve güvenimden dolayı katkı vermek istedim.Ancak, parti içersinde herhangi bir şekilde bir sorumluluk almaya da görev alma talebimde beklentimde yoktu.Bu görüşmeler neticesinde sağ olsun uygun görmüş biz de bir şekilde bir özel kurulu da yer verdi.

"Adıyaman'da partimize büyük ilgi var"

"Şunu öncelikle belirtmek istiyorum,henüz bir kaç gün olmasına rağmen partimize ciddi bir teveccüh var.Bu teveccühün artarak devam edeceğine inanıyorum. Adıyaman’daki sürecin nasıl işleyeceğine gelince; resmi olarak partinin kuruluş aşaması bitti.Önümüzdeki hafta perşembe günü parti organları, görevlendirmeler belli olduktan sonra  teşkilatlanmalara gidilecek. Adıyaman'da çok yoğun bir ilgi var, yani Allah mahcubiyet yaşatmasın.Umutların gerçekleşmesi hasıl olsun.İlde,ilçelerde hatta beldelerde çok yoğun talep var. Genel Merkezi’nin görev dağılımı ve organları oluştuktan sonra yerelde yapılanmalara gideceğiz ondan sonra Adıyaman'da da görevlendirmeler yapılacak.Bu süreçte il başkanları belli olduktan sonra arkadaşımızla birlikte parti yönetiminin oluşturulması mahalle ve köylere kadar teşkilatların tamamlanmasını sağlayacağız. Bunu sadece ben değil ortak bir akıl ve kolektif bir ruhla yapacağız. Arkadaşlarımızla sürekli istişare ederek birbirimizle omuz omuza,sırt sırtta vererek bu yapılanmayı teşkilatlarımızı kısa sürede tamamlayacağız inşallah."

Eczacı Hacı Mehmet Karataş Gelecek Partisi Kurucular kurulu üyesi

Aydınlık bir gelecek vaat ettiği için Ahmet Davutoğlu'un kurduğu 'Gelecek Partisi'nde yer aldığını  söyleyen kurucular kurulu üyesi Eczacı H.Mehmet Karataş şunları söyledi.

"Yıllardır çıkmaza giren ve daralan Türkiye siyasetinde aydınlık temiz ve yepyeni bir sayfa açıyoruz.Sayın Davutoğlu liderliğinde artık umut ve güvenle geleceğe bakabileceğimiz kapsayıcı  bir oluşumla geliyoruz. Hedefimiz farklı inançlara sahip, farklı dillere sahip, farklı etnik kökenlerden gelen herkesin eşit ve onurlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak birarada yaşadığı,düşüncelerini özgürce ve güvenle ifade edebildiği bir toplum inşa etmektir.

Her kesimden bireyleri bu topraklara ait olma ve bu vatanı yüceltme bilinciyle ortak oluşturarak partimizde buluşacaktır.Bu aidiyet bilinci partimizin birleştirici ana harcı olacaktır.Dini değerleri siyasette kullanmadan adalet, ehliyet ve liyakati esas alacağız.Kişilerin çıkarlarını değil kamunun çıkarlarını esas alacağız.Hangi görüşten hangi etnik kökenden olursa olsun dürüst ve vatanın çıkarını kendi çıkarından üstün tutan herkese kapımız açıktır.Sayın Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partimiz vatana millete hayırlı ve uğurlu olsun " dedi. 

Abdurrahman Dimez

AK Parti eski il başkanlarından Abdurrahman Dimez ile yaptığımız telefon görüşmesinde,kendisinin Sayın Davutoğlu hoca ile gönül bağı olduğunu,ancak bu süreçte aktif olarak partide görev almak istemediğini sayın Davutoğlu'na bizzat ilettiğini söyledi.ŞEHİRDE BU HAFTA   

#gelecek parti #seyfettin bilen #h mehmet karataş #adıyaman #şehirde bu hafta