Suriye'de Yeni Göç Dalgası


Rejim ordusu ve Rus uçaklarının İdlib’de sürdürdüğü yoğun bombardıman binlerce Suriyeliyi göçe zorladı. Canlarını kurtarmak için evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, Türkiye sınırına doğru göç ediyor.

post

 Dünya    25.12.2019 09:45:58  


Suriye'de rejim güçleri ve Rus uçaklarının İdlib’de sürdürdüğü bombardıman binlerce kişiyi göçe zorladı. Evlerini terk etmek zorunda 80 binden fazla Suriyelinin Türkiye sınırına doğru göç ettiği bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre son 24 saatte çoğunluğu güney ve güneydoğu bölgelerde olmak üzere İdlib’de 462 hava ve kara saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 72 kişinin hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı.

Ajansların aktardığına göre rejim güçleri ile Heyet Tahrir üş-Şam (HTŞ) adını alan El-Nusra arasında da bazı köylerde çatışmalar devam ediyor.

"Son 5 günde en az 80 bin kişi göç etti"

Saldırıların çoğunluğunun İdlib’in güneyindeki Maaret Al Numan kasabasına düzenlendiği belirtilirken, büyük kısmı bu kasabadan olmak üzere binlerce kişinin güvenli bölgelere doğru hareket ettiği bildiriliyor.

Büyük bir kısmı Türkiye sınırına yakın bölgelere gidiyor

Yerel kaynaklar göç edenlerin çoğunlukla Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki kamplara ve zeytinlik alanlara kaçtığını söylüyor.

Bir kısım Suriyelinin ise önceden göç etmiş akrabalarının yanına, bazı küçük grupların da Afrin bölgesine gitmeye çalıştığını bildiriliyor.Kaynak: Onedio

#suriye #göç #şehirde bu hafta #adıyaman