Parti Çalışmalarını Yürüten 8 Kişilik Kadro Belli Oldu


Ali Babacan-Abdullah Gül cephesinin yeni partiyi kurmasına çok kısa bir süre kaldı. Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, yeni partinin isim ve logosunun belli olduğunu, genel merkez binasında ise tadilat çalışması yapıldığını yazdı.

post

 Siyaset    14.01.2020 19:16:55  


Ali Babacan-Abdullah Gül cephesinin yeni partiyi kurmasına çok kısa bir süre kaldı.

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, yeni partinin isim ve logosunun belli olduğunu, genel merkez binasında ise tadilat çalışması yapıldığını yazdı.

‘Bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta partinin kurulması bekleniyor. “Şubat ayına kalabilir” diyen de var’ diyen Selvi, parti çalışmalarını 8 kişilik bir girişim grubunun yürüttüğü bilgisini verdi:

‘Partinin kuruluşu için önce 300 kişiden oluşan 24 ayrı çalışma grubu oluşturulmuştu. O çalışmalar 1 ay önce tamamlandı. Parti çalışmalarını yürütmek üzere Ali Babacan, Beşir Atalay, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, İbrahim Çanakçı, Birol Aydemir, Metin Kilci ve Candan Karlıtekin’den oluşan “girişim grubu” oluşturuldu.

AK Parti muhafazakâr demokrat bir parti olarak kurulmuştu. Gül-Babacan partisinin ise liberal demokrat bir çizgide olacağı söyleniyor.

Milletvekilleriyle temas kurmadıklarını söylüyorlar ama bağımsız milletvekillerinden birkaçıyla irtibat kurulduğu biliniyor. Bir ara eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül’ün bir numaralı kurucu olmak istediği konuşuluyordu ama doğrulanmadı.’

#yeni parti #ali babacan #adıyaman #şehirde bu hafta