'KHK/OHAL mağdurları ' Platformu Oluşturuldu


20 İlde platform oluşturan ve deklere edilen "KHK/OHAL mağdurları" İHD Adıyaman şubesi bünyesinde de deklere edildi.

post

 Güncel    20.01.2020 11:53:48  


Platform adına Deklarasyonu İHD yönetim kurulu üyesi ve TPAO'dan KHK ile ihraç edilen Halil Halhal'li yaptı.

Yayınlanan deklarasyon da," KHK’lı Platformları, OHAL ve KHK’lar nedeniyle masumiyet karinesi göz ardı edilerek topyekûn bir peşin cezaya maruz kalarak çalışma, seyahat, adil yargılanma, savunma, eğitim, seçilme hakları vb. en temel vatandaşlık hakları ellerinden alınan OHAL ve/veya KHK mağdurlarının, muhalif kimlikleri ve barış talebiyle görevlerinden ihraç edilenlerin mağduriyet yaşayan her bir ferdin hak arayışını temsil etmek üzere bir araya gelerek kurmuş oldukları oluşumlardır. Bu platformlarda bir araya gelen kişilerin ortak noktaları herhangi bir siyasi görüş veya ideoloji değil, maruz kalmış oldukları hukuksuz işlemler ve ihlal edilen insan haklarıdır.

“KHK’lı Platformları” meşru ve hukuk çerçevesinde bir hak arama zeminidir, hiçbir cebir ve şiddet eğilimli oluşumla ilişkilendirilemez. Platformlar, çeşitli oluşumlarca hedef gösterilen ve sindirilmeye çalışılan, toplumsal tecrit ve sosyal kıyıma maruz bırakılmış, devletin sosyal politika ve mesuliyetlerinden men edilmiş, mahrum bırakılmış derdini kimsenin dinlemediği, hukukta asla yeri olmayan “irtibat”, “iltisak” ve manasız “kriterler” gerekçe gösterilerek neredeyse hayatları ellerinden alınan çeşitli meslek gruplarından insanların bir araya gelmiş olduğu yaşam alanlarıdır.

KHK’lı platformları, İHD şubesi bulunan illerde İHD bünyesi içerisinde komisyon olarak görev yapmaktadır. Bunun dışında hiçbir kişi, grup, yapı, kurum, oluşum, siyasi parti, örgüt vb. ile ve hiçbir ideolojiyle doğrudan veya dolaylı bağlantısı bulunmamaktadır." ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman #iha #khk # ohal #platform #şehirde bu hafta