TRAFİK SORUNUNU “PARKMETRE” BİLE ÇÖZMEDİ


ESKİSARAY MAHALLE SAKİNLERİ “YÜRÜYECEK YOLUMUZ BİLE KALMADI. ZATEN SOKAKLAR DAR, BUNA BİRDE ÖZEL HASTANENİN TRAFİĞİ EKLENDİ”

post

 YEREL    2016-02-11  


Adıyaman merkez postane müdürlüğü ile 1 nolu sağlık ocağı arkasındaki 702 ve 703 nolu sokaklarda oturan vatandaşlar yaşanan trafik sorununa isyan ediyor. Çift yönlü araç parkları nedeniyle yolda ve kaldırımda bile yürüyecek yol bulamadıklarını belirten vatandaşlar; “bunlara birde özel hastanenin yoğunluğu eklenince tam içinden çıkılmaz bir hal aldı” diye konuştular. Parkmetrenin bile çözüm olmadığını savunan vatandaşlar trafik komisyonundan karar çıkartılarak sokakların tek şerit araç geçişi olarak veya tek taraflı park olarak yeniden düzenlenmesini istiyorlar.

  Adıyaman’ın kangren haline gelen trafik sorununu parkmetre bile çözemedi. Kent trafiğinin bütün yoğunluğunu çeken Atatürk ve Gölbaşı caddeleri parkmetre nedeniyle adeta boşalırken ara sokaklar ise tıkanma noktasına geldi. Eskisaray mahallesinde 1 nolu sağlık ocağı arkasında başlayan ve Hüseyin rahmi Gürpınar caddesine kadar uzanan yolda araçların çift taraflı parkları nedeniyle sokak sakinleri isyan noktasına geldi. Çok sayıda kamu ve özel kurumun bulunduğu özelikle 702 ve 703 nolu sokaklarda yaşanan trafik sorunu kaldırımlara kadar taşmış durumda. Parkmetrenin bile çözüm olmadığını savunan Vatandaşlar “yolda yürüyecek alan bile kalmadı” derken, trafik komisyonundan sokakların tek taraflı araç parkı veya tek yönlü trafiğe açık olarak düzenlenmesini talep ediyorlar.   HABER MERKEZİ