ESKİ” BESNİ YOLU “ESKİ” KALDI !


BELEDİYEİNİN ACELEYE GETİRDİĞİ YOL ÇÖKTÜ. MAHALLELİ, ACELEYE GETİRİLEREK ÖZELLİĞİNİ YİTİRMİŞ SIKIŞTIRMA SERİLEN YOLUN ÇÖKMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

post

 Şehirde Bu Hafta    2016-02-16  


Adıyaman belediyesinin acele işi, vatandaşı çileden çıkarttı. Vatandaşlar, Adıyaman belediyesi tarafından “Hedef 50 bin metre asfalt” sloganıyla çıkılan asfalt sezonu içerisinde kalitesiz malzeme ile yapılan eski Besni yolu olarak bilinen yolun daha bir yıl bile kullanılmadan çökmesine oldukça tepkili.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından eski Besni yolunda bulunan İmam-ı Azam Camii ile Gazihan Caddesi arasındaki alt yapı ve yol yapım çalışmaları sırasında öncesi sezondan kalan ve özelliğini yitirmiş sıkıştırma serildi. yol daha sonra asfalt yapılarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunulmuştu. Ancak aradan birkaç ay geçmesinin ardından kalitesiz malzemenin “aceleyle” kullanılması nedeniyle 28 metrelik yolun ortası çöktü. Yüzlerce metreden oluşan çökme nedeniyle bu dönem bir daha masraf edilecek olması, mahalle sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı. Mahalle sakinleri, “belediye başkanımız bize Adıyaman belediyesinin bir kuruşunu bile heba etmeyeceğim, hizmet için çalışacağım” dedi ancak, böyle kalitesiz ve özelliğini yitirmiş malzemelerle yapılan yollar bizlere hizmet diye sunuldu. Ancak yolun söylenildiği kadar kaliteli olmadığı daha ilk yağmurlardan sonra ortaya çıktı. Şimdi aynı masraflar bir daha yapılacak ve devletin kasasından iki kat masraf çıkacak. Madem malzeme bozuktu neden yaptılar. Bozuk sıkıştırmanın kum gibi dağılacağını, asfaltın ağırlığını taşımayacağını biz biliyoruz onların mühendisleri, müdürleri bilmiyor mu? Yazık değil mi bize” diye tepkilerini dile getirdiler.