SEBZE HAL'İ ESNAFININ KAVŞAK VE YOL TEPKİSİ


HAL BAŞKANI KUTLU; “ADIYAMAN BELEDİYESİ SEBZE VE MEYVE HAL’İNİN SORUNLARINI ÇÖZMÜYOR. BİZLER, SANKİ BAŞKA BİR ÜLKENİN ESNAFIYIZ”

post

 Şehirde Bu Hafta    2016-02-16  


Adıyaman’da sebze hali esnafları, kavşak ve bozuk yol için Adıyaman milletvekillerine, Adıyaman belediyesine ve karayolları şube şefliğine tepkili. Adıyaman Yaş ve Sebze Hali odası Başkanı Mehmet Baki Kutlu, kavşağın ve bağlantı yolunun yapılması, sebze hali esnafının sorunlarının çözülmesi için bütün yetkililere talepte bulunduklarını ancak şu ana kadar hiçbir kurum ve kuruluştan olumlu ya da çözüm olabilecek bir yanıt alamadıklarını söyledi.

Adıyaman merkez Kâhta yolu üzerinde yer alan sebze hali esnafının kavşak ve bozuk yol tepkisi bitmiyor. Adıyaman Yaş ve Sebze Hali odası Başkanı Mehmet Baki Kutlu,Kâhta yolu yeniden düzenlendikten sonra kavşağın iptal edildiğini söyledi. Kutlu; “sebze hal’ine gelen tır ve kamyonlar 400 yataklı devlet hastanesi kavşağına giderek dönüş yapıyorlar. Bu yolun hastane ve ilerleyen zamanlarda faaliyete girmesi planlanan yeni otogarla birlikte artan trafik yoğunluğunu kaldıramayacağını biliyoruz. Bizim hal’e gelen büyük araçların o yoğunluğu daha da artıracağını ve eski kavşağımızın yeniden trafiğe açılması gerektiğini başta milletvekillerimiz olmak üzere belediye başkanımız F.Hüsrev Kutlu ve karayolları şube şefliğine ilettik. Gerekli dilekçelerimizi verdik. Başkan yardımcımız Ahmet Vecihi Bey’in Elâzığ’a gittiğini biliyoruz. Ama orada kendisine böyle bir kavşağa gerek olmadığı söylenmiş. Allah için Hiç sebze hali kavşağı kapatılır mı? Vatandaş nereden girecek, nereden çıkacak. Birde bağlantı yolu sorunumuz var. Buradan Adıyaman belediyesine sesleniyorum, Belediye’ye ait Kâhta yolu ile sebze hali arasında yaklaşık 100-200 metrelik bir yolumuz var. Daha bu yolumuz bile asfalt yapılmadı. Kanal açılmış, kanalın üzeri asfalt yapılmamış. Allah rızası için, biz defalarca kendilerine söyledik. Sanki biz yabancı bir ülkenin esnaflarıyız. Bunları neden görmezlikten geliyorlar anlamıyoruz. Bunları eleştirmeyenler bizim pahalı sebze-meyve sattığımızı söylüyorlar. Allah rızası için gelip şu halimize bir baksınlar” diye sitemde bulundu.