Başkan Emre’den CHP'li Acar'a Zehir Zemberek Cevap


Belediye meclisinin aldığı karar ile CHP İlçe Başkanı Vakkas Acar’ın yaptığı açıklamaları talihsizlik olarak değerlendiren Eyyüp Mehmet Emre, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

post

 YEREL    10.02.2020 15:19:18  


  Besni'nin Ak Partili belediye başkanı Mehmet Emre açıklamasında, “Belediye meclisimizin almış olduğu kararla ilgili talihsiz bir açıklamayı öğrenmiş bulunmaktayım. Kendi zihniyetlerinin hayal dahi edemediği hizmetlerimizi itibarsızlaştırmak amacıyla yapılan bu açıklamayı liyakatsiz, ciddiyetsiz ve çamur at izi kalsın anlayışından öte görememekle birlikte kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur.

  CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar, ‘Meclis Üyelerini Bile oyuna Getirerek’ ifadesini kullanmakta. Ben bu seviyesiz ifadeyi CHP İlçe Başkanına yakıştıramadım. Bu ifadeyle halkımızın oylarıyla seçilen AK Parti’li, CHP’li ve Saadet Partili Belediye Meclis Üyelerimizin aklıyla, fikriyle ve izanıyla alay etmektesiniz. Sizi bulunduğunuz makam itibariyle Meclis Üyelerimizin tümünden özür dilemeye davet ediyorum. Böyle bir akl-ı evvel itham CHP İlçe Başkanına yakışmamıştır” dedi.

  Emre açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

  Besni Belediye Başkanlığı’na adaylığınız sürecinde hazırladığınız CHP Besni Belediye Meclis Üyesi listesinden kazanarak Meclis üyesi olan arkadaşlarınızın fikrinin hür olmadığını ve Besnili hemşerilerimizin yararına olacak projeye imza atmalarını oyun gibi ifade etmeniz ayrıca yakışıksız olmuştur.

  Sayın başkan şunu da bilmelidir ki, Tekel Depolarının bulunduğu hazineye ait olan 18.800 m2’lik alanı özelleştirme kapsamında satış listesinden çıkararak Besni halkına tahsisini gerçekleştiren irade bize aittir. Seçimden önce söz verdik milletimizin hakkı olan Tekel Depolarının yerini, yine milletimizin hizmetinde kullanılmak üzere Millet Bahçesi yapacağız dedik ve satılmak üzereyken ilçemizin doğal sosyal donatı alanlarına duyduğu ihtiyacı doğru şekilde anlatarak halkımızın hizmetine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.

  18.800 m2 hazineye ait olan bu alanın ‘Millet Bahçesi’ yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilgili yazımızı da yazmış bulunmaktayız.

  Şuan projesini TOKİ’nin hazırladığı ve yine TOKİ’nin yapacağı Millet Bahçemiz, Besni Belediyesi’nin bütçesine hiçbir ekonomik yük getirmeden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imkanlarıyla yapılacaktır.  Yine CHP İlçe Başkanı yayınladığı yazıda ‘Kapalı kapılar arkasında hak sahiplerine ne vaatte bulundun?’ diye soruyor.

  Bizler Hak’tan ve Halktan yanayız. Her kim olursa olsun hak sahibine hakkını vermekte bizim siyasi anlayışımızın temelinde vardır. Bu soruyla sanki hak sahibi olan vatandaşlarımıza haklarını vermek uygunsuz bir davranışmış gibi göstermesi kendi düşüncesinde hak sahiplerine haklarını vermenin kötü bir durum olduğunu söylüyor.

  Bizler Hak sahiplerine vaatte bulunmadık. Hak sahiplerine hakkını iade etmek adalettir. Söylenen iddia adaletten uzak bir anlayışın ifadesidir.

  İlçe siyasetinde yer edinme gayretinizi anlıyoruz, lakin Besni’de, çamur at izi kalsın siyaseti yapanların ellerinin çamura bulandığının bilinmesi gerekir. Ayrıca Besni’de siyaset yapanların, halkımızın temiz siyasete özlem duyduğunu bilmesi gerekir.

  Siyaseten bir yere varmak istiyorsanız, iftira ve olumsuz algı oluşturma gayretlerinizin boşa çıkacağının bilinmesi gerekir.”

Vakkas Acar ne Demişti

CHP Besni ilçe başkanı Vakkas Acar sosyal medya hesabında Besni belediye başkanı Mehmet Emre'ye   şu soruları sormuştu

"BESNİ BELEDİYESİ MİLLET BAHÇESİNİ SİTE BAHÇESİ Mİ YAPIYOR?"

" Millet Bahçesi Site Bahçesi oluyor. İlçemiz Erdemoğlu Mahallesinde on yıldır siyasilerin dilinde düşürmedikleri tekel depolarının yeri birkaç ay önce millet bahçesi olarak ilçemize bedelsiz tahsis edilmişti. Konum olarak ilçemizin merkezinde olup tüm halkın nefes alabileceği bir yer maalesef burası da ranta kurban ediliyor!Besni Belediyesi yaptıkları imar tadilatıyla hem tekel alanı içerisinde hem de bitişiğinde geçmişte park alanı olarak belirlenmiş arsayı konut alanına çevirip belediyenin borcunu ödeyeceklerini idda ediyorlar! Kısa süreliğine belediyeyi rahatlatacağız diyerek millet bahçesini site bahçesine çeviriyorlar. Şimdi sormak istiyorum sayın başkana;

1-Devletin Besni halkına millet bahçesi olarak tahsis ettiği bu alanı ne hakla konuta çeviriyorsun ?

2-Meclis üyelerini bile oyuna getirerek aldığın bu kararı, sana bu şehri teslim eden halka sordun mu? 3- Bu alandaki hak sahiplerine -kapalı kapılar arkasında- ne vaatlerde bulundunuz?"

 

#adıyaman #besni #ak parti 3chp #vakkas acar #mehmet emre #şehirde bu hafta