Vatandaştan Fatura İsyanı!


Yüksek gelen elektrik ve doğalgaz faturaları vatandaşları isyan ettiriyor.

post

 Güncel    11.02.2020 15:03:52  


Havaların soğumasıyla birlikte yüksek gelen faturalardan bunaldıklarını dile getiren vatandaşlar,sosyal medya üzerinden faturaları paylaşarak, " geçen yıla göre faturalar oldukça yüksek geliyor,elektrik  ve doğalgazı açmaya korkar olduk "diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Halkın Gündeminde Yüksek Faturalar Var 

Maaşlarına yapılan zam ile elektrik ve doğalgaza yapılan zammın orantısız olduğunu söyleyen emekli bir vatandaş," Bize yüzde 10 zam yapılırken elektrik ve doğalgaza yüzde 60 zam yapılıyor, bu nasıl adalet? Hakkımı helal etmiyorum,aldığımız üç beş kuruş emekli parası da faturalara gidiyor.Faturalarımız 2 katına çıkmasına rağmen ısınamıyoruz,Isınmak artık lüks oldu” dedi.

KDV tutarlarının da yüksek olduğunu dile getiren vatandaşlar, 800 TL'lik faturaya 130 TL KDV olur mu? “Donarak ölmemizi mi istiyorlar” ifadelerini kullandı.

"Maaşımız faturalara gidiyor"

Emekli maaşlarının 2 bin TL'yı bulmadığını söyleyen Mehmet K.." Nerdeyse maaşımızın üçte ikisi faturalara gidiyor. Elektrik,doğalgaz,su,telefon derken cepte hiç bişey kalmıyor.Adeta faturaları ödemek için yaşıyoruz.Maaşımıza yapılan zam ile elektrik ve doğalgaza yapılan zam ortada,insaf diyorum başka da bişey  demiyorum.Hükümetin bir an önce bu yüksek faturalara bir çözüm bulması gerekiyor." dedi.

"Keşke Ortağımız olsalar"

Kıraathane işletmecisi Emre C.." Bu ay tamı tamına ev ve işyerime 3 bin 500 liralık elektrik ve doğalgaz faturaları geldi.Ben 1 liraya çay satıyorum vallahi billahi bu faturaların parasını kazanamıyorum.Akedaş ve Akmercan gelsinler bana ortak olsunlar daha iyi,ben yevmiye ile  işyerimde çalışmaya razıyım.İşyerimde çalışan 3 kişiye üçer bin lira para ödüyorum.3 bin 500 TL faturalarla birlikte aylık 12 bin TL.Allah aşkına  1 liralık çay ile bunları nasıl ödeyebiliriz? Yeter artık bu kadarı da olmaz" diyerek tepki gösterdi.

Yüksek faturalar nedeniyle sobaya dönüldüğünü anlatan Ahmet A.. doğalgazı kapatarak evde ailece tek odada yaşamaya başladığını dile getirdi.Başka bir esnaf ise,"Dükkanıma bu ay Bin 300 liralık elektrik  faturası geldi.Yahu bu dediğim dükkan sadece gündüzleri açık ve altı üstü bir dükkan sadece aydınlatma var başka bişey de yok,kafayı yememek elde değil,insan da biraz Allah korkusu olmalı nedir bu fahiş faturalar? Allah'a havale ediyorum."

"Bu Yaşıma Kadar Böyle Fatura Görmedim"

Emekli maaşlarına verilen zamla, doğalgaz faturalarına yapılan zamlar arasındaki farkı eleştiren emekli 75 yaşındaki Abuzer Amca,ocak ayına ait faturayı göstererek şunları söyledi; “Bu ay doğalgaz fatura kullanım ücretim 548 lira. Tek başıma yaşıyorum ,evimde sadece 2 petek yanıyor.Diğer odalarım soğuk. Bir odada bir ayı geçiriyorum ve gelen fatura ortada. Bunun adı vicdansızlıktır. Hakkımı helal etmiyorum. bu yaşıma geldim böyle fatura görmedim" dedi.

Geçen yıl ağustos ayında doğalgaza yüzde 14.97 ve eylül ayında yüzde 14.90 oranlarında zam yapılmıştı. Böylece 2019'da yapılan toplam zam oranı yüzde 32.1'e çıkmıştı. 2018'de de yapılan yaklaşık yüzde 30'luk zamla birlikte, son 2 yılda doğalgazdaki fiyat artışı yüzde 65'i geçti.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

#adıyaman #yüksek #fatura #doğalgaz #elektrik #ak parti #vatandaş #tepki #şehirde bu hafta