'Kendinizi Üstün Görme Hastalığından Vazgeçin'


Kahta belediyesi ve Kahta belediye başkanı Yusuf Turanlı ile ilgili sosyal medyada ithamlarda bulunan Ak Parti Adıyaman milletvekili İ.Halil Fırat'a cevap, belediye başkan yardımcıları Yavuz Turan ve Zeki Köse'den geldi.

post

 YEREL    13.02.2020 11:27:51  


Her üç açıklamayı da noktası virgülüne dokunmadan yayımlıyoruz.

Kahta Belediye Başkan yardımcısı Yavuz Turan'ın açıklaması

Milletvekili Fırat'a: Sizin Bu şehirde Hangi Eseriniz Var Onu Söyleyin

Ankara'da oturan Sayın vekil; ilçe başkanınızın bir tek icraatını, projesini söyleyin Kahta için ne yaptığını!

Cumhuriyet Payitahtında oturduğunuzdan beri siz Kahta'ya ne verdiniz, hangi sosyal projeyi hayata geçirdiniz?

Şu kendinizi layüs'el, üstün görme '' Üstünlük hukukundan'' vazgeçin.

Hukuk adamısınız 'Hukukun Üstünlüğüne' rücu ediniz.

1490 km2'lik alanda sizin hangi eseriniz var?

Bizim, 10 ay gibi bir zaman diliminde ki ilk işimiz; çukurları doldurmak oldu.

Akabinde Hayvan Pazarı, Sokak hayvanlarına barınak ve rehabilitasyon merkezi yapmak için; 09.05.2019 tarih 2244 sayılı Kahta Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğüne İlçemiz Çobanlı Mahallesi 891 parselde hazineye ait bulunan 46.912 m2 arazinin belediyemize tahsisi için yapılan talebimiz reddedildi.

Keşke vatandaşın, kentin menfaatine olan bu talebimizin takipçisi olsaydınız!

Bu olanlara rağmen yılmadık,geri adım atmadık. Seçim sürecinde vaat ettiğimiz bu proje için; belediyemizin imkanları dahilinde bize ait olan Kahta Çayında bulunan Konkasör-Asfalt Plent Şantiyesi yanındaki araziye, Sokak hayvanları için Barınak ve Rehabilitasyon merkezimiz bitmiş ve hizmet vermektedir.

Hani siz diyorsunuz ya ''bir dikili ağacınız dahi yok'' Bu bir (1)..."

 Kahta Belediye Başkan yardımcısı Zeki Köse'nin açıklaması

'Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Yusuf Turanlı’ya karşı konuşmaya yüzü olmadığı İçin Canlı Yayına Çıkmaktan kaçan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Halil FIRAT; AK Parti milletin partisidir. Milletin partisinin ilçe başkanını, milletin iradesiyle seçilmiş olan Belediye Meclis Üyelerini ve halkı muhatap almayanı, biz hiç muhatap almayız diye konuşmuş.

‪Kahta Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Yusuf TURANLI ne demişti; atanmışlar değil, seçilmişler muhatabımızdır demişti. Ancak, Ak Parti Adıyaman Mv. @AvHalilFirat’ın açıklamaları gösteriyor ki; Atanmış ilçe başkanını muhatap almadığımız için,Seçilmiş olan vekiller bile Belediye Başkanımızla açık oturumda yüzleşmeye hazır değiller."

Milletvekili İ.Halil Fırat ne demişti

Kahta Belediyesi ile ilgili Sosyal medya hesabında bir açıklamada bulunan Ak parti Adıyaman milletvekili i.Halil Fırat şunları demişti.

"Benim muhatabım Milletvekilleri diyen Kahta Belediye Başkanı, AK Parti milletin partisidir. Milletin partisinin ilçe başkanını, milletin iradesiyle seçilmiş olan Belediye Meclis Üyelerini ve halkı muhatap almayanı, biz hiç muhatap almayız.

Seçim döneminde bol keseden, vatandaşa ve seçim ittifak ortaklarına dağıttığı vaatleri yerine getirememenin suçluluğu içerisinde bulunan Kahta Belediye Başkanı, gerçeği bilmesine rağmen, konuyu saptırıyor.

Kahta Belediyesi Meclis Üyelerinin, Kamu yararı konusunda almış oldukları meclis kararı, kanunun üzerinde bir karar değildir. 5393 sayılı Belediye Kanununun 15. Maddesinde açıkça belirtilen “Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirleri, şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları ile belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirleri haczedilemez.” İfadesi açıktır. Bilmiyorsa, avukatlarına sormasını tavsiye ederiz.

İnsanda biraz edep olur, adap olur. Kahta’da bir eseriniz, bir dikili ağacınız dahi yok. Yetersizlerin konuyu saptırmaya yönelik kaçış sözü olan; “Oynamasını bilmeyen gelin, yerim dar dermiş.” Sizin siyasetiniz, bahane siyaseti, mazeret siyasetidir. Bizim siyasetimizde bahaneye, mazerete yer olmaz.

Biz milletimiz için gece gündüz demeden çalışır ve verdiğimiz sözleri yerine getiririz. Siz halkı kandırmaya, aldatmaya çalışıyorsunuz. Biz mütevazi halkımızın hep yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bizim üslubumuz milletin üslubudur." ŞEHİRDE BU HAFTA

 

#adıyaman #kahta #kahta belediyesi # ibrahim yusuf turanlı #ak parti #halil fırat #yavuz turan #zeki köse #saadet partisi #şehirde bu hafta