'İslam'a Karşı İslam'


Adıyamanlı yazar İmam-Hatip Mehmet Tırpan hocanın yeni kitabı 'İslam'a Karşı İslam' çıktı.

post

 Kültür Sanat    17.02.2020 08:06:47  


Bundan bir kaç ay önce 'Kur'an (Diyor ki! De Ki') ve Kur'an'da Toplumsal kavramlar isimli kitaplarıyla okuyucularla buluşan yazar İmam-Hatip Mehmet Tırpan, bugün de 'İslam'a Karşı İslam' isimli yeni kitabıyla kitapseverlerin karşısına çıkıyor.

Kitapta,hurafe ve bidatlerden türbe ziyaretlerine,Demokrasiden insan haklarına,Mehdi'den Kandillere,Şeyh,hocaefendi ve mezheplere kadar bir çok konuya parmak basılmış.Özellikle dinle ilgisi olmadığı halde,sanki dini emirlermiş gibi bir takım geleneklere de dikkat çekilmiş.Yazar,bir çok hadisin uydurma olduğunu ve bu sözde hadislerin Muhammed Nebi'ye iftiradan başka bişey olmadığını  Kur'an dan örnekler vererek teyit etmektedir.    

Kitaptan bir bölüm

"Müslüman toplumlar, tarih boyunca İslam'a karşı üretilen düşüncelerle bir türlü yüzleşme cesaretini gösteremediler. Bu yüzleşme gerçekleşmeyince gelinen noktada yaşadığımız sonuçlara bir anlam vermekte zorlanıyoruz. Oysa ki bugün yaşadığımız sonuçlar, dünün birikmiş sebeplerinden ibarettir. Yanlış dini anlayışlar ve inançlar nedeniyle Müslüman toplumların coğrafyaları yaşanılamaz bir hal almıştır.

Adalet, özgürlük, insan hakları vb. yaşama tutunmayı sağlayan tüm parametreler bu coğrafyayı terk etmiş durumdadır. İnsanlar artık Beyt'ül Haram (Emin Belde) olan Mekke'yi (Kabe'yi) bile bir kurtuluş adası olarak görmemektedirler. Müslüman toplumlar akın akın, denizlerde boğulmayı göze alarak Londra'yı, Paris'i, Brüksel'i vs. kurtuluş adası olarak görmektedir. Oysa ki İslam'ın temel davası, ideali, beklentisi yeryüzünü yaşanabilir bir alana, bir "dar'üs selama" (barış yurduna) çevirmektir.

Peki, ne oldu da İslam'ın bu davası ve ideali bugün için bu işlevini yitirmiş gibi görünmektedir. Özsel olarak sorun İslam'ın kendisinde mi yoksa İslam adı altında yüz- yıllarca üretilmiş olan "İslam'a Karşı İslam" inanç ve anlayışlarında mı? İşte bu eser, cesur bir şekilde özsel olarak İslam'ın tevhid, adalet, özgürlük, merhamet, dürüstlük vb. evrensel ilkelerinden hareketle tarihi süreç içinde üretilmiş ve bugün yaşadığımız sonuçların müsebbibi olan "Karşı İslam"ı yapı bozumuna uğratmayı hedeflemektedir. Sebepleri deşifre etmeden sadece sonuçlara odaklanmak, sadece kendi dindaşlarımızın, cemaatimizin, mezhebimizin egosunu okşamaktan ibaret kalacaktır. Oysa ki Müslüman bireylere düşen temel görev, İslam'ın mesajını hem yaşamak hem de bu mesajı çarpıtmadan, bulandırmadan insanlara ulaştırmaktır."ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman #mehmet tırpan #kitap #şehirde bu hafta