İhh'dan teşekkür plaketi


Adıyaman'ın Kahta ilçesinde İHH Temsilcisi İsmail Tümer, İHH'nın yardım kampanyasına destek veren Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya'yı ve 1 TIR dolusu un yardımında bulunan İş Adamı Bedir Yeni'yi ziyaret ederek teşekkür plaketi verdi.

post

 YEREL    2016-02-22  


İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kahta Şubesinin organize ettiği, Kahta Gönüllüler Platformu ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği “Suriye'de Yaşayanlar İçin Bir Çuval Un” yardım kampanyasına ilçeden 2 bin çuval un toplandı. Toplanan yardımlar Suriye'deki İHH fırınlarına ulaştırıldı. İHH Kahta İlçe Şube Başkanı İsmail Tümer, kampanyaya destek veren kurum amirleri ve STK temsilcilerini ziyaret ederek toplanan yardımların Suriye'deki fırınlara yetiştiğini bildirmek amacıyla gerçekleştirdiği teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. İHH Kahta İlçe Şube Başkanı İsmail Tümer, "Bilindiği gibi bir ay önce Kahta Gönüllüler Platformu tarafından Kahta İHH öncülüğünde yaptığımız bir kampanyada Suriye'deki savaşta mağdur olan kardeşlerimize un kampanyası düzenlenmişti. Bu un kampanyasında Asos Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Bedir Yeni ağabeyimiz bizim kampanyamıza bir tır unla destek verdi. Kendilerinin desteklerinden dolayı gelip ziyaret etmek istedik. Bir Teşekkür Belgesi ile gelip kendisi ile sohbet edelim dedik. Kendilerine yine teşekkür ederim İHH adına, inşallah rabbim onların verdiği yardımları yüce dergahında kabul eder” ifadelerini kullandı. Kahta'daki STK’ların çok güzel bir yardım organizasyonu hazırladıklarını belirten Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, “İHH Derneğimiz burada geçen ay içerisinde Suriye'deki mültecilere, oradaki insanlara bir yardım kampanyası başlattı. Gerçekten Kahta'da çok güzel organizasyon yapıldı. Ben buradaki tüm derneklerimize teşekkür ediyorum. Başta derneklerimiz olmak üzere yerel yöneticilerimiz, Belediyemiz, Kaymakamlığımız, İş Adamlarımız ve Kahta halkı buradaki insanlarda bütün gönülden kopan gönülden gelen samimiyetin duyarlılığı göstererek yardım etmeye çalıştı. Bu kapsamda bunu başlatan İHH Derneğine tekrardan teşekkür ediyorum. Bizler her zaman derneklerimizin yanındayız, devletimiz olarak, ülkemiz olarak, zulüm gören baskı halindeki bütün insanların yanındayız. O yüzden faaliyetin inşallah ilerde devamı olursa tekrar desteğimizi esirgemeden sunacağız. Bu kapsamda emek veren, bununla ilgili çalışan, uğraşan maddi ve manevi her türlü desteği esirgemeden sergileyen herkese 7'den 70'e herkese teşekkür ediyorum. Önemli olan yardım miktarı değil, önemli olan bu maneviyatı, bu duyguyu bu düşünceyi sağlamak. Özellikle şunu belirtmek istiyorum, tabi ki iş adamları olsun, sivil toplum örgütlerimiz olsun, belediyemiz olsun katkı verdiler. Ama bu yardım kapsamında özellikle beni en çok duygulandıran konu öğrencilerimiz okullarımızda harçlıklarından topladıkları 1 lirayla 2 lirayla öğretmenlerine vererek onlarda bu yardım kampanyasına katıldı. Dolayısıyla bu kapsamda buna biz çok duygulandık. Böyle bir nesil yetiştirmeliyiz. Duyarlı olmalıyız. Türk milleti olarak bölgemizde ki bu acımasızca vahşeti zaten gerekli hassasiyeti gerekli duyarlılığı gösteriyoruz. Ama ne mutlu ki arkamızdan gelen gençlerimiz, gelen nesil bu hissiyatı duyarlılığı gösteriyor" dedi.
Benzeri çalışmaları gönülden desteklediğini belirten İş Adamı Bedir Yeni, “Burada bizim bir yardımımız söz konusu oldu. Allah oradaki insanlarımıza yardım etsin. Gerçekten mağdur insanlarımız orada. Yaptığımız yardımlar azda olsa çam sakızı çoban armağanı. Onlar daha fazla yardıma ihtiyaç duyan insanlarımızdır. Yaptıklarımızla bunu demeye çalışıyorum. Azdır yetersizdir. Tüm Müslüman kardeşlerimize burada sesleniyorum ki oradaki Türk'ü, Kürdü fark etmez. Müslümanın Müslümana yardım etmesi gerekiyor. Bu durumda bu çalışmada özellikle İHH Başkanımız İsmail Tümer abimizi ve Adıyaman'daki teşkilatımızı, hocalarımızı, müftü beyimize ve herkese teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaları gönülden destekliyorum. Bu tür çalışmaların her zaman yanındayız. Her zaman da elimizden geleni esirgemeyeceğiz. Başarılar diliyoruz. Allah o insanlara yardım etsin. İslam coğrafyasında, İslam ülkelerinde zulümler devam ediyor. Müslüman kardeşlerimiz oralarda mağdur olmakta. Rabbim inşallah bu ateşin durması için bu serper ve oradaki Müslüman kardeşlerimize yardım eder. Bu tür kampanyalara destek olalım. Yardımlarımızı esirgemeyelim. Bu tür yardım kampanyalarının belli aralıklarda yapılması için gayret gösterelim. Bu yardım kampanyasında geçen herkese tekrar çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.İHA

ihh,adıyaman,şehirde bu hafta