'Tehdit Aldığım İçin Gidiyorum'


Adıyaman- Kahta ilçesi devlet hastanesinde yolsuzluğa karşı çıktığı için darp edilen ortopedi ve travmatoloji uzmanı olarak çalışan Dr.Ş.Ergun Güzel, 'tehdit aldığı için' Rize'ye tayin oldu.

post

 YEREL    02.03.2020 14:04:44  


Dr Ergun Güzel : "Tehdit aldığım için gidiyorum"

Darp olayından sonra 5 günlük iş göremez raporu alan Dr Güzel Rize'ye tayinini istedi.Adıyaman'la ilişiğini kesen Dr Güzel yarın Rize'ye gideceğini söyledi. Telefonla kendisine ulaştığımız Dr.Şevket Ergun Güzel, "Ben Adıyaman'ı sevmiştim,Kahta'yı sevmiştim.Görevimi ibadet aşkıyla yapıyordum,yapmaya da devam edeceğim.Bazı insanların tezgahına çomak soktuğumuz için tehditler aldık,darp edildik,tehditler almaya da devam ediyorum.Söyleyeceğim odur ki,yolsuzluklarla mücadele ederken  ödediğimiz hiç bir bedel şehitlerimizin kanından daha önemli değildir.Diliyorum ki,Allah korkusu başka korkuların önüne geçmesin.Devletin verdiği imkanları kendilerine devşirenler,yolsuzluk yapanlar sanmasınlar ki bu yanlarına kar kalacak.Bu dünya da hukuk önünde ahrette  de Allah'a bu hesabı mutlaka vereceklerdir,ben buna inanıyorum.Yüreği temiz insanlara selam olsun."

Olayın geçmişi

iddialara göre,bundan yaklaşık 3.4 önce Kahta devlet hastanesi Başhekimi Dr Abdulkadir Dost,Dr Ergun Güzel’e imzalaması için bir rapor göndermiş.Raporun usulsüz olduğunu ve devleti zarara uğrattığını ileri süren Dr Güzel raporu imzalamamıştı.Olay sağlık bakanlığına intikal edilince, başhekim ve diğer şahıslar hakkında soruşturma açıldı.Bakanlık müfettişlerinin olayı soruşturmasıyla, Başhekim Dost tarafından sürekli tehdit ve tacizlere maruz kaldığını söyleyen Dr Güzel,geçen hafta hastane sekreteri Osman Y'... tarafından darp edilmişti.Olay yargıya intikal edilmiş,başhekim ve diğer zanlılar hakkında soruşturma açılmıştı.

Başhekim Dost:"İddialar doğru değil"

Darp olayından sonra bir açıklama yapan Kahta devlet hastanesi başhekimi Abdulkadir Dost, "Dr. Şevket Ergun Güzel ile Sürekli İşçi olarak görev yapan Osman Y'.. arasında yaşanan ve savcılığa intikal eden olayla ilgili şahsım ve kurumum herhangi bir alakası bulunmamaktadır. Olay hastanemiz dışında yaşanmış bir olaydır. Olaya karışan her iki personel hakkında idari soruşturma başlatılmıştır" demişti.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

 

 

#adıyaman #kahta # kahta devlet hastanesi #doktor # darp #yolsuzluk #açıklama #sağlık bakanlığı #adıyaman sağlık il müdürlüğü #şehirde bu hafta