Adıyaman HDP’den Koronavirüs Açıklaması


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adıyaman il Eşbaşkanı Mehmet Ali Alataş, Koronavirüs ile ilgili bir basın bildirisi yayınladı.Alataş, “Evinde Kalmak korunmanın ilk kuralıdır. En sağlıklı, ekonomik ve sade tedbir budur ”dedi.

post

 Siyaset    22.03.2020 14:56:12  


Basın bildirisinden satır başları

“Kapitalist dünya sistemi doğayı, toplumu ve bireyi tehdit etmeye devam ediyor.  Tüm dünya, bugün sistemin temel çelişkilerinin yarattığı, tüm insanların yaşamını tehdit eden ve bilimsel olarak kanıtlanmış Korona Virüsü salgınıyla karşı karşıyadır. Bu tehditle mücadele etmek için henüz bilimsel olarak kabul görmüş bir tedavi yöntemi bulunmuş değildir. Hem dünya sağlık örgütü hem de yerel sağlık kuruluşları mevcut tehlikenin kontrol altına alınmadığını ve büyüyerek devam edeceğini öngörmektedir.

Biz Adıyaman İl ve İlçe Yönetim Kurulu olarak içinde bulunduğumuz Korona Virüs vakasına ilişkin aldığımız olağan toplantımızda Adıyaman İli içerisinde oluşabilecek yurttaşlarımızın sağlık ve hijyen sorunlarıyla alakalı birebir temas edebileceğimiz bir Korona Virüs Kriz Masası oluşturmuş bulunmaktayız.

Halkımıza Çağrımızdır!

“Evinde Kalmak” korunmanın ilk kuralıdır. En sağlıklı, ekonomik ve sade tedbir budur. Onun için tüm halkımızı acil ve zorunlu durumlar dışında evlerinden çıkmamaya çağırıyoruz. Toplumla temasımızı kaybetmemeye, anne, baba, kardeş ve akraba olarak bağlılığın yollarını geçici olarak değiştirmeye çağırıyoruz. Tarihin en misafirperver ve en sıcak halkından bunu isterken ne kadar zorlandığımızı bilmenizi istiyoruz.

Evinden çıkmak zorunda kalan insanlarımız “sosyal mesafeyi” korumalıdır. Zorunlu olarak dışarıda olan sağlık emekçileri, işçiler, esnaflarımız ve gündelik ihtiyacı için dışarıya çıkan herkes iletişim kurduğu kişi ile arasında “en az bir metrelik mesafe” bırakmalıdır.

Bu arada bütün sağlık çalışanlarımıza İl Örgütümüz adına teşekkür ediyoruz ve her zaman yanında olduklarımızı bilmelerini istiyoruz.

Hükümete çağrımızdır!

Tüm insanlığın sağlık sorunu yaşadığı bir dönemde elbette siyasi kaprisleri bir yana bırakmak ve sadece insan sağlığına odaklanmak gerektiğinin bilincindeyiz. Öncelikle siyasi iktidarı bu süreçte bu bilinçle hareket etmeye, hamasetten uzak, şeffaf ve toplumcu bir pratiğe davet ediyoruz.

Bu konuda tedbirleri kolaylaştıracak önerilerimizi zaman zaman yapacağız. İktidarın bu konuda herkesin önerilerini dikkate almasında fayda var.

Cezaevlerinde on binlerce çocuk, kadın, yaşlı ve bakıma muhtaç binlerce hasta tutsak var. Onları tahliye etmek sağlıklı adımlardan biri olacaktır. İktidar daha fazla risk almadan birçok ülkede olduğu gibi bir an önce hasta, yaşlı, hamile tutsakları tahliye etmek için harekete geçmeye çağırıyoruz.

Su, elektrik, doğalgaz ve sağlık gibi hizmetler ve temizlik maddelerinin salgın kontrol altına alınıncaya kadar ücretsiz olması için Hükümeti bu konuda karar almaya çağırıyoruz.”

#adıyaman #koronavirüs #hdp #şehirde bu hafta