‘Bez maskeyi sentetik olmayan kumaştan yapabilirsiniz’


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,” İlle de maske almanız gerekmiyor, bez maskeyi sentetik olmayan kumaştan yapabilirsiniz” dedi.

post

 Güncel    07.04.2020 20:26:03  


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Şu anda salgının etkin seyrettiği İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, İzmir gibi şehirler ortak özellikleriyle dikkat çekmektedir. Bu şehirler yurt dışı gidiş gelişlerin, sosyal temasın olduğu şehirlerdir.

- Kısıtlamalara uyulması önümüzdeki günlerin kaderini etkileyecektir. Virüse karşı güç birliği içinde olmamız gerekiyor.

- Şu anda her yaşta olağanüstü bir hızla bulaşabilen bir virüsle karşı karşıyayız. Artık risk grubu tanımının kavramı genişlemiştir. Genç yaştaki hastaların vefatına da şahit oluyoruz.

- Bugün mücadelenin kapsamı genişlemiş durumda. Toplum Bilimleri Kurulu'nu kuruyoruz.

- Her yaşa olağanüstü hızla bulaşan bir virüsle karşı karşıyayız. İzolasyon, günlük hayat biçimimiz oldu. Evde izole edilmesi gerekenleri dijital yöntemle takip edeceğiz. Gerektiğinde hemen uyaracağımız sistemin hazırlıklarını tamamladı.

- Günlük test sayımızın önümüzdeki hafta 30 bine ulaşmasını planlıyoruz. Test sayısı arttıkça doğal olarak pozitif vaka sayımız da artmaktadır. Bu, tarama çalışmalarındaki başarıdan kaynaklanıyor.

- Son günlerde hastalarımızda akciğer enfeksiyonuna geçiş oranında düşüş sağladık.

- Bugün koronavirüs nedeniyle 76 vatandaşımızı daha kaybettik. 3892 kişiye tanı kondu.

Vefatların 60'la 85 yaş arasında yoğunlaştığını ve erkeklerin oranının kadınlara göre fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Toplum Bilimleri Kurulu psikoloji, sosyoloji, din psikolojisi, din sosyolojisi, istatistik gibi alanlardan etkin ve yetkin bildiğimiz kişilerden oluşan bir kurul olacak.

- (İstanbul’da açılacak iki hastaneyle ilgili) Prefabrik, pandemi sonrası devre dışı kalacak hastaneler olarak düşünmedik.

- Özel hastaneler yoğun bakım tedavisi için ücret alırsa gereği yapılır.

- İlle de maske almanız gerekmiyor, bez maskeyi sentetik olmayan kumaştan yapabilirsiniz.ŞEHİRDE BU HAFTA

#türkiye #adıyaman #koronavirüs #şehirdebuhafta #sağlık bakanlığı #fahrettinkoca