‘4,4 milyon aileye nakdi yardım yapılacak’


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin. Onlar için de maaş desteğini başlatacağız." dedi. Bakan Albayrak, ayrıca 'Dar gelirli 2,1 milyon aileye sağlanan 1000 lira nakdi yardımı yeni 2,3 milyon aileyle birlikte toplamda 4,4 milyon aileye vereceğiz' açıklamasında da bulundu.

post

 Güncel    07.04.2020 22:14:03  


Vatandaşların gelirlerini güvence altına almak ve kayıplarını telafi  etmek için canla başla çalıştıklarını ifade eden Albayrak, "Bu kapsamda dar  gelirli 2,1 milyon ailelerimiz için bin lira nakdi yardım yapacağımızı  açıklamıştık. Yeni çalışmamız neticesinde inşallah süreçten etkilenen yaklaşık  2,3 milyon aileye daha bu yardımı yapacağız. Toplamda 4,4 milyon ailemize nakdi  yardım sağlamış olacağız. Çalışma Bakanlığımız bu konuda çok ciddi yoğun bir  çalışma yürütüyor, bu ay içerisinde inşallah tamamlanacak." ifadelerini kullandı.

 Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara maaş desteği

 Albayrak, esnaf için, mücbir sebep kapsamına giren firmalar ve  KOBİ’ler için vergi ve SGK ödemelerini ertelediklerini anımsatarak, dükkanını  kapatan ya da işleri yavaşlayan esnafa da kısa çalışma ödeneği sağladıklarını,  esnafın yanında çalışanların maaşının büyük kısmını ödeyeceklerini söyledi.

 Bu süreçte kısa çalışma ödeneğine başvuramayan esnaflar, ücretsiz izne  çıkarılan vatandaşlar olduğuna dikkati çeken Albayrak, ücretsiz izne çıkarılan  vatandaşlarımız merak etmesin. Onlar için de maaş desteğini başlatacağız" dedi.

 

#türkiye #adıyaman #koronavirüs #şehirdebuhafta #ekonomi#yardım #beratalbayrak